"Prima Casa" într-un proiect imobiliar finalizat poate fi doar o garsonieră

F.A.
Companii #Construcţii / 5 august 2009

Prima Casă într-un proiect imobiliar finalizat este doar o garsonieră, din cauza limitei de 60.000 de euro impusă prin acest program, se arată într-un studiu de tip mystery shopping realizat de Proiecte.biz, portal al proiectelor imobiliare.

În ceea ce priveşte obţiune de a cumpăra locuinţe în dezvoltările rezidenţiale noi, diferenţele de preţuri între apartamente îi constrânge pe aceştia să-şi restrângă opţiunile la doar câteva zone din Bucureşti.

În general, locuinţele finalizate nevândute încă, se adresează cumpărătorilor cu venituri peste medie ce dispun şi de lichidităţi personale însemnate. De cele mai multe ori, preţul unui apartament depăşeşte suma de 60.000 de euro, în acest caz fiind necesară achitarea diferenţei din resursele proprii.

Cei dispuşi să achiziţioneze locuinţe off-plan au şanse în plus să se încadreze în programul Prima Casă, însă pentru cei ce intenţionează să se mute imediat oferta de locuinţe este foarte limitată.

În zona de est, se remarcă o ofertă mai bogată de apartamente finalizate. În Titan, în complexul Pallady Residence se oferă o garsonieră de 54 de mp utili la 63.450 de euro cu TVA inclus, iar un apartament de 2 camere de 71 mp utili la 88.890 de euro TVA inclus. Aici, locul de parcare se achită separat, la 7.140 de euro cu TVA inclus. În aceeaşi zonă, în proiectul Edenia Titan o garsonieră cu o suprafaţă utilă de 34 de mp este vândută la preţul de 57.000 de euro TVA inclus. În complexul Swiss Cotage, pentru un apartament cu 2 camere de 42 de mp utili, dezvoltatorul solicită 72.450 de euro.

În partea de sud a Bucureştiului, ansamblul Fortuna Residence amplasat în zona Sos. Alexandriei -Prelungirea Ghencea oferă o garsonieră de 50 de mp la un preţ de 51.512 cu TVA inclus. În acelaşi complex, pentru 2 camere cu o suprafaţă utilă de 74 mp se solicită 73.000 de euro.

În vest, în zona Militari, în complexul Ten Blocks sunt disponibile apartamente de 2 camere cu suprafaţe utile de 90 mp la un preţ de 89.000 de euro cu TVA şi loc de parcare inclus. În Militari Residence o garsonieră de 49 de mp utili costă 49.000 de euro, iar un apartament de 2 camere de 86 de mp utili, 86.000 de euro, incluzând şi TVA.

În partea de nord , oferta este mai numeroasă, dar preţurile se situează peste medie. Spre exemplu, în Băneasa, în complexul finalizat North Lane un apartament de 2 camere costă 78.000 de euro şi are o suprafaţă utilă de 48 mp. În Greenfield Residence pentru o garsonieră de 40 de mp utili se solicită 59.500 de euro, TVA inclus.

În zonele centrale preţurile sunt, de asemenea, mai ridicate. O garsonieră de 48 de mp utili în proiectul Vitan Mall Zizin ajunge la 72.000 de euro. În proiectul Saphir Stein din Cotroceni un apartament cu 2 camere cu o suprafaţă utilă de 70 mp are un preţ final cu TVA inclus de 136.500 de euro.

Cel mai potrivit instrument numeric de comparaţie este preţul pe mp util. În medie, diferenţa dintre preţul pe mp util din zona de nord şi cea de sud este de 500 de euro. Un mp util într-un apartament nou construit dintr-o zonă centrală ajunge să coste şi cu 1000 de euro mai mult decât în zonele de sud.

Conform analizei Proiecte.biz, concluzia este că în partea de sud, vest şi est cumpărătorii au şanse să achiziţioneze prin programul Prima Casă o locuinţă finalizată. În zona centrală şi de nord preţurile locuinţelor se situează la un nivel dificil de atins de această categorie de clienţi.

În studiu au intrat numai proiectele în care te poţi muta imediat, situate în interiorul graniţelor oraşului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb