Primăria Sibiu ia un împrumut de 15 milioane de euro de la BERD

Ziarul BURSA #Companii #Administraţie / 11 februarie 2005

Primăria Sibiu a stabilit cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) un împrumut de 15 milioane de euro, pentru refacerea Pieţei Gării, a iluminatului public în centrul istoric şi pentru modernizarea unor străzi neasfaltate din oraş, a anunţat ieri, primarul Klaus Johannis.

"Împrumutul a fost deja stabilit printr-o înţelegere de finanţare aprobată de Consiliul local, iar în prezent am căutat să găsim varianta cea mai rapidă de rezolvare a procedurilor astfel încît pînă la sfîrşitul anului 2005, să putem începe primele lucrări la Piaţa Gării", a declarat primarul Johannis.

Acesta a arătat că primele etape au fost deja parcurse la începutul lunii februarie, cînd Primăria a dat anunţul de intenţie pentru realizarea expertizei şi studiului de fezabilitate extins. Vor urma anunţarea licitaţiei pentru expertiză şi studiul de fezabilitate extins, desfăşurarea licitaţiei, analizarea ofertelor, anunţarea cîştigătorului, elaborarea studiului de fezabilitate şi a expertizei, anunţarea licitaţiei pentru proiectul tehnic şi execuţie, desfăşurarea licitaţiei, analizarea ofertelor şi desemnarea constructorului care va executa Piaţa Gării.

Delegaţia BERD, formată din Phillip Cornwell - senior banker, Susan Goeranson - senior banker şi Robert Coyle - consilier pe probleme de mediu, a căutat modalităţi prin care să trimită la Sibiu doi sau trei experţi care să lucreze la etapele pregătitoare împreună cu reprezentanţii Primăriei, astfel încît documentaţiile rezultate să poată fi folosite direct în licitaţia europeană care va fi făcută prin intermediul BERD. Sistemul de lucru stabilit reprezintă o noutate în Romînia. "Am stabilit înfiinţarea unei unităţi de implementare a proiectului, în care specialiştii Primăriei să lucreze împreună cu experţii BERD, ceea ce este o premieră în ţara noastră. Pînă acum la alte proiecte s-a lucrat în etape distincte - adică documentaţiile pregătite de români erau prelucrate şi reambalate conform cerinţelor europene. Noi, avînd în faţă termenul 2007, am căutat un sistem rapid", a mai spus primarul Klaus Johannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb