Primăria Sighetu Marmaţiei acordă terenuri pentru afaceri agricole

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 22 ianuarie 2004

Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei, din judeţul Maramureş, este dispusă să acorde teren extravilan pentru cei care intenţionează să pornească o afacere în domeniul agriculturii, a declarat ieri primarul oraşului, Eugeniu Godja.

Primăria administrează 13.536 de hectare, din care 7.782 hectare teren agricol şi 1.825 de hectare de teren "optim pentru investiţii industriale sau agricole", după părerea lui Eugeniu Godja, citat de Rompres. Ca urmare, Primăria este gata să cedeze cel puţin 2.000 de hectare de teren pentru construcţia de ferme zootehnice, de ferme de creştere a porcilor sau a puilor, de fabrici de conserve sau de depozite pentru congelarea fructelor de pădure. În plus, primarul este convins că oferta imobiliară şi forţa de muncă dis-ponibilă vor duce la apariţia unor investiţii care să revigoreze economia locală.

Municipalitatea este dispusă ca, în schimbul acestor inves-tiţii, să scutească o perioadă de timp, limitată, firmele de plata taxelor către bugetul local. Avantajele ce ar putea fi luate în considerare de eventualii întreprinzători sînt compoziţia pedologică a solului, bogat în cernoziom, şi terenurile virgine, care n-au fost contaminate cu substanţe chimice.

Edilul şef mai crede că, prin facilităţile acordate, ar putea reuşi să readucă în atenţia crescătorilor rasa de vaci Bruna de Maramureş, dispărută de mai mulţi ani din gospodării şi ferme zootehnice. Conform ultimelor statistici, în cele peste 2.300 de gospodării din satele şi comunele arondate oraşului, există 2.500 de bovine, 3.100 de porcine, 130 de caprine şi 600 de familii de albine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb