PRIMĂRIA SINAIA Noua lege privind retrocedarea locuinţelor nu rezolvă problemele sociale

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 14 octombrie 2008

Noua lege privind retrocedarea locuinţelor nu rezolvă problemele sociale

Una dintre localităţile cele mai afectate de legile proprietăţii este Sinaia, unde s-au primit aproape 600 de notificări pentru retrocedarea unor imobile, la o populaţie de aproximativ 12.500 de locuitori. Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat: "Legea adop­tată, săptămâna trecută, în Parlament nu rezolvă problemele sociale generate de legile proprietăţii. Mulţi chiriaşi au fost evacuaţi sau sunt în curs de evacuare, în urma unor procese câştigate în ins­tanţă de proprietari".

În opinia acestuia, nu este normal, însă, nici să nu fie res­pectat dreptul de proprietate al fiecărui cetăţean. Statul ar fi oferit o rezolvare reală a aces­tei probleme dacă s-ar fi implicat în construirea de locuinţe pentru cei evacuaţi deja din casele naţionalizate, a mai spus domnul Oprea, citat de Agerpres.

La Sinaia se află deja în construcţie cinci blocuri, cu 150 de apartamente, care vor fi puse la dispoziţia familiilor evacuate din casele naţionalizate, dar acestea vor fi gata abia anul viitor. Din cele 597 de notificări depuse la Primăria Sinaia, 50 au fost direcţionate spre alte instituţii, iar 68 au fost respinse. Alte 80 de notificări au fost soluţionate prin restituire în natură şi nouă prin compensare cu alte bunuri. De asemenea, 21 de notificări au fost soluţionate prin propunerea de acordare a măsurilor reparatorii şi cinci prin restituire parţială în natură şi compensare cu alte bunuri. În prezent, la Sinaia mai sunt 120 de familii a căror situaţie nu a fost încă rezolvată.

Şi în municipiul Ploieşti sunt depuse aproximativ 180 de dosare pentru obţinerea de locuinţe pentru familii care au fost evacuate sau în curs de evacuare din casele naţionalizate. Primarul Andrei Volosevici susţine că, dacă legea aprobată de Parlament rezolvă problema chiriaşilor din casele naţionalizate, locuinţele care vor fi achiziţionate vor fi acordate ca locuinţe sociale persoa­nelor aflate pe lista de priorităţi, fiind depuse până în prezent peste 240 de dosare. Potrivit edilului, s-a găsit soluţia cumpărării de pe piaţa liberă a 60 de apartamente cu două camere şi a 80 de garsoniere pentru rezolvarea parţială a aces­tei probleme Proiectul are deja asigurată finanţarea cu o sumă de două milioane lei din bugetul local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb