Primarul Capitalei va anunţa astăzi dacă renunţă la vinieta Oxigen

Ziarul BURSA #Politică #Mediu / 24 februarie 2020

Primarul Capitalei va anunţa astăzi dacă renunţă la vinieta Oxigen

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri, într-o postare pa pagina sa de Facebook, că a primit mii de mesaje legate de intenţia privind implementarea unei taxe pentru autovehiculele poluate care intră în centrul Capitalei şi că majoritatea opiniilor sunt împotrova introducerii vinietei Oxigen.

Edilul Bucureştiului spune că mesajul său privind consultarea publică online are peste 600.000 de vizualizări, peste 15.000 de mesaje primite de la cetăţeni, iar aproximativ 90% dintre mesaje solicită renunţarea la această taxă.

Gabriela Firea anunţă că a primit 944 de mesaje pe mail, dintre care 700 sunt împotrivă: "Continuăm să primim atât mesaje pe Facebook, de asemenea pe adresa de e-mail oxigen@pmb.ro, le centralizăm şi luni voi organiza o conferinţă de presă în care voi prezenta transparent toate aceste mesaje din partea cetăţenilor şi voi anunţa concret şi ce decizii am luat pentru că este foarte importat pentru mine ce cred oamenii, ce cred bucureştenii mai ales după acest val imens de mesaje primite. Nu vreau să spun dinainte ce voi anunţa luni pentru că nu este corect. Aseară (n.r. joi seara) am anunţat că acest referendum durează tot week-endul şi că luni anunţ un răspuns concret".

Anterior, fostul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu, care vizează funcţia de primar general, a declarat, conform Agerpres, că în bugetul pentru acest an al Primăriei a fost prevăzut un miliard de lei din taxa Oxigen: "Doamna Firea a venit fără niciun studiu de impact (...) şi ne-a spus «veţi avea o taxă». După care a pus lucrurile astea în buget pe partea de venituri şi cheltuieli. Înainte să spui cum vei cheltui banii, trebuie să spui de unde vor veni banii, taxa Oxigen a fost una dintre metodele Gabrielei Firea de a spune «uite de aici voi avea bani, de aici voi avea şapte miliarde de euro ca să pot să fac toate promisiunile astea, să dau bani în stânga şi în dreapta». Iar în felul ăsta a justificat cu această taxă Oxigen un miliard de lei. Ne-a spus în buget că aproape un miliard de lei va încasa în urma acestei taxe. (...) De fapt, ce a făcut este să mascheze cu această taxă Oxigen o parte importantă din buget practic un sfert din buget, să spună că o să-l obţină de acolo. Cred că Gabriela Firea joacă doar politic. (...) În momentul ăsta bugetul a fost aprobat. Treaba şi-a făcut-o. Ne-a minţit cu cifre, a fost aprobat, principala dânsei problemă a fost rezolvată, acuma e o temă de campanie, aş interpreta tot ceea ce spune Gabriela Firea ca pur şi simplu o tematică de campanie".

Voiculescu a mai spus că taxa Oxigen ar trebui să fie parte a unui pachet mare de măsuri.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. suntem ultimii din europa la toate capitolele (sanatate, educatie, alimentatie,nivel de trai, etc), dar vrem sa fim primii la norme de poluare pe seama cetatenilor/ masurile ce tin de administratie (semafoare inteligente, centura, sensuri unice, etc, ) nu prea le vedem.

    pentru auto poluante trebuia un program de eliminare treptata la doi ani interval, cu prima de casare de 2500 sau 3000 de euro, si ar fi mai bine pentru toti.

    pentru cine nu mai vrea auto nou deloc prima de casare incurajatoare, nu sa zaca pe toate strazile auto practic abandonate  

    Opriți aplicarea vinietei oxigen

    Nu sunt de acord cu renuntarea primarului general Firea la proiectul Oxige. Au fost aduse de afara toate masinile la mana a doua, la preturi acceptabile, care totusi polueaza, fiind f. vechi. Sunt surprins ca d-na Firea a renuntat la acest proiect, pe facebook, nu p alta forma de a intreba adevaratii Bucuresteni, nu cei care au votat doar pe facebook. Marturisesc ca nu am acest produs si nici nu vreau sa-l am. Am foarte multe alte lagaturi pe mail si whatsapp si nu am timp sa imi mai fac si acest inutil facebook. Consider ca este o greseala a d-nei Firea ca a renuntat la proiect si cu toate ca a facut multe lucruri bune, oamenii care vor un aer respirabil, s-ar putea sa nu o mai voteze. Ea spera ca o vor vota cei cu euro mic, care scapa de plata, dar noi care nu circulam toata ziua cu masina si avem E6, de ce sa suportam noxele masinilor aduse de afara, care polueaza f. mult. Propun reintroducerea taxei pentru proiectul Ozon. Ganditi-va d-na Firea: cine o sa voteze: cei care aduc masini vechi de afara sau cei corecti cu masini noi, nepoluante. S-ar putea sa nu va mai votez si sa incerc, ca de fiecare data un independent, daca v-a aparea- dar NU NIcusor Dan. In afara de dv. , am votat doar independenti, gen Diaconu. Aveti grija ce va ajuta mai mult: renuntarea la taxa Ozon sau un oras mai curat si oxigenat. Nasul meu are o masina mai veche si se bucura. Eu NU ma bucur ca a-ti renuntat si s-ar pute ca astfel sa nu va mai voteze nici oamenii care v-au votat, pentru ca cei din opozitie nu va vor vota nici dupa aceasta decizie. Reveniti la decizia de renunta la taxa si de a curata orasul de toate rablele. As da si mail-ul dar cred ca m-as trezi cu multe notatii negative din partea celor care nu au renuntat la masinile vechi sau din partea cocalarilor care si-au adus masini cu nume dar foarte poluante. Ne vedem la alegeri. Eu si familia v-am votat, nu pentru ca sunteti in PSD, ci pentru energia si spiritul dv. de a face ceva bine pt. Bucuresti, in ciuda opozitiei. Analizati si nu credeti ca ve-ti obtine mai multe voturi daca a-ti anulat taxa Oxigen. Am prieteni care se bucura dar sunt obsedat de Johannis si PNL. Deci nu cred ca aceasta decizie vor aduce voturi in plus pt. dv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb