Primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, a afirmat ieri, în conferinţă de presă, că obiectul investigaţiilor juridice demarate de către Parchetul Judecătoriei sectorului 4 îl constituie modul greşit de interpretare a Legii 550/2002 privind evaluarea spaţiilor comerciale.
Inimăroiu a declarat că înstrăinarea spaţiului comercial din Aleea Castanilor (sector 4) de către Primărie, pentru care a fost audiat la Parchet, s-a făcut cu respectarea prevederilor legale. El susţine că atribuţiile comisiei Primăriei pentru vînzarea spaţiilor comerciale se limitează la evaluarea spaţiilor, nu şi vînzarea lor. "Comisia de aplicare a Legii 550/2002 era formată din şapte membri printre care şi eu, în calitate de consilier, şi nu are atribuţii de vînzare a spaţiilor comerciale, ci doar de evaluare. Comisia a stabilit preţul de negociere în baza raportului de evaluare stabilit de evaluatorul angajat prin licitaţie publică, dar nu era abilitată să interpreteze raportul de evaluare. Dreptul de a contesta valoarea stabilită de evaluator aparţine numai chiriaşului, comisia neavînd acest drept. În raportul de evaluare erau determinate, clar, valoarea totală a spaţiului supus negocierii, cea a investiţiilor aduse de chiriaş la cele deja existente precum şi valoarea de pornire a negocierii. În cazul cumpărătorului SC Bijuteria SA, precizez că, iniţial, a fost vorba de un contract de asociere în participaţiune în care se venea cu aport de bunuri din ambele părţi", a explicat Inimăroiu.
Primarul sectorului 4 a adăugat că există în această situaţie două rapoarte de expertiză contabilă care se contrazic, fapt ce trebuie clarificat. Edilul sectorului 4 a recunoscut că instanţa a dispus punerea locuinţei sale sub sechestru. "Este măsură care se aplică pentru toţi membrii comisiei. Eu doresc să vă spun că, în ce mă priveşte, problema în instanţă vizează strict spaţiul din Aleea Castanilor. Suma de vînzare a acestui spaţiu a fost de 153.000 de euro, cu 10.000 de euro mai mult decît valoarea minimă care era stabilită de către comisie" a menţionat Inimăroiu.
De asemenea, Adrian Inimăroiu a arătat că suma de 311.000 de euro, invocată de către instanţă, nu reprezintă investiţii, ci bunuri proprietate privată a SC Bijuteria SA cu care aceasta a venit în contractul de asociere în participaţiune. El a declarat că "presupusul prejudiciu de 400.000 de euro este invocat de mafia locală deranjată de acţiunile întreprinse pentru situaţia Pieţei Sudului din sectorul 4, loc în care se cîştigă sute de milioane pe zi". Procurori din Parchetul de pe lîngă Judecătoria sectorului 4 au început, miercuri, urmărirea penală a primarului sectorului 4, Adrian Inimăroiu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. El este acuzat că, în calitate de membru al Comisiei de vînzare a spaţiilor comerciale din cadrul Consiliului Local al sectorului 4, ar fi creat un prejudiciu de 400.000 de euro bugetului local, prin faptul că ar fi vîndut, în mod abuziv, la un preţ subevaluat, două centre comerciale situate pe raza sectorului, pe Aleea Castanilor şi respectiv în Piaţa Străduinţei.