Primarul interimar al Capitalei va solicita revocarea conducerii RADET

Andrei Stan
Companii / 14 noiembrie 2015

Primarul interimar al Capitalei va solicita revocarea conducerii RADET

Actualizare 15:20 Atanasiu: "Primarul general să convoace CGMB pentru aprobarea bugetului RADET, altfel va fi schimbat"

Partidul Naţional Liberal îi cere primarului general interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, să convoace şedinţa CGMB pentru a aproba bugetul RADET pe 2015, astfel încât cetăţenii să aibă în continuare apă caldă şi căldură, în caz contrar liberalii vor face toate demersurile pentru a-l schimba din funcţie, a declarat astăzi Teodor Atanasiu, potrivit unor surse din presă.

Acesta a afirmat, într-o conferinţă de presă, că primarul general interimar trebuie să convoace de urgenţă Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru a aproba bugetul RADET pentru ca bucureştenii să aibă în continuare apă caldă şi căldură.

"Primul lucru care trebuie să se întâmple este convocarea în regim de urgenţă a şedinţei de Consiliu General de către primarul general interimar, în care să se adopte bugetul RADET pe 2015. Fără adoptarea acestui buget nu se poate realiza dezideratul privind apa caldă la robinete, căldura în calorifere", a spus Atanasiu.

El a susţinut că primarul general interimar face o confuzie între bugetul Capitalei şi bugetul RADET.

"Domnul primar general interimar trebuie să înţeleagă şi să facă deosebirea între bugetul Capitalei şi bugetul RADET. Am văzut că era o neclaritate majoră a dânsului ieri, spunându-ne că el a făcut o rectificare de buget. A făcut o rectificare de buget la Primăria Capitalei, bugetul RADET este altceva, este o altă entitate juridică şi nu are bugetul pe 2015 aprobat, deşi fostul primar a atenţionat de opt ori în acest an, iar actualul primar de cinci ori în acest an, că trebuie aprobat bugetul RADET", a spus Atanasiu.

Atanasiu a susţinut că, în cazul în care primarul general interimar nu va convoca şedinţa CGMB pentru a aproba bugetul RADET pe 2015, liberalii vor face "toate demersurile de a-l schimba din funcţie şi de a pune un primar interimar care să o facă".

"PNL nu are majoritate în CCMB, dar aşa cum am făcut un acord pentru bucureşteni în care am chemat consilierii generali să ni se alăture şi am reuşit să creăm o majoritate atunci, suntem convinşi că vom reuşi să mai creăm o majoritate pe nişte subiecte de interes pentru bucureşteni şi pentru Capitala noastră şi, pe baza acelei majorităţi, să găsim o altă persoană responsabilă care să preia aceste atribuţii. PNL, dacă va fi nevoie să dea această persoană, cu siguranţă are în rândurile consilierilor generali suficienţi de mulţi consilieri care să poată să preia această atribuţie", a mai spus Atanasiu.

(S.A.)

-------------

Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a anunţat că va cere revocarea membrilor Consiliului de Administraţie al RADET şi numirea unui nou CA, care să emită un plan de restructurare a regiei, transmite Agerpres.

"În acest moment, tehnic vorbind, conducerea executivă a RADET este desemnată de către CA al RADET. CA al RADET este votat şi propus de către CGMB. Din punctul meu de vedere, având în vedere faptul că astfel de declaraţii iresponsabile nu au ce căuta, întrucât există documente justificative că banii vor ajunge în cont, din acest punct de vedere, da, eu solicit demisia conducerii RADET. (...) Luni, în şedinţa extraordinară - nu. O voi cere într-o şedinţă ordinară: revocarea membrilor şi numirea unui alt CA, care, din punctul meu de vedere, să emită un plan de restructurare a regiei, un plan în care să regăsim nişte costuri reale", a precizat Ştefănel Dan Marin, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul interimar şi-a exprimat convingerea că RADET are cheltuieli pe care nu le-ar putea justifica în cazul unui control. Edilul şi-a exprimat dorinţa ca în acest caz să existe mai multă responsabilitate.

"Eu înţeleg jocul politic, înţeleg şi cine stă în spatele RADET, am convenit înainte de data de 15 septembrie să reuşim să punem Primăria Capitalei pe acel făgaş normal, pe care toţi ni-l dorim. Se pare că interesele unora sunt atât de mari încât declarativ vin în faţa dumneavoastră şi spun că vor să facă, dar pe alte uşi - şi nu vreau să intru în detalii, deşi aş putea oricând - îmi intră tot felul de solicitări", a precizat el.

Pe de altă parte, primarul interimar s-a declarat nedumerit de faptul că RADET ar avea investiţii pe durata iernii, adăugând că în cazul în care sunt necesare reparaţii acestea pot fi efectuate cu ajutorul încasărilor pe care le are RADET în această perioadă.

"Nici nu aş vrea să mă gândesc că RADET vine cu vreo solicitare în sensul emiterii unei autorizaţii de construcţie şi pe durata iernii să se apuce să repare conducte. (...) Înţeleg din anumite surse că şi-au programat diverse licitaţii, achiziţionarea unor utilaje, care nu sunt necesare pe perioada iernii şi fac pe această cale un apel la toate instituţiile responsabile, inclusiv la Corpul pe Control al prim-ministrului, să efectueze un control la RADET, astfel încât să avem o imagine asupra a ceea ce se întâmplă acolo", a mai spus primarul interimar.

Potrivit acestuia, salariile din RADET reprezintă 19 milioane de lei pe lună, în condiţiile în care persoanele care efectuează efectiv reparaţiile au un venit lunar de o mie şi ceva de lei.

"Au făcut solicitări bugetare, când 152 de milioane, când 248 de milioane, neavând costuri justificate. (...) Dumneavoastră cunoaşteţi care sunt salariile la RADET? Nu ştie nimeni, nu? Pot să spun eu care sunt salariile la RADET. 19 milioane pe lună, cu tot cu taxe. Văd că nimeni nu vorbeşte de treaba asta. Oamenii ăia care stau în canal şi care au o mie şi ceva de lei şi care suferă în frig nu se uită nimeni la ei. Poate consideraţi că sunt populist, dar eu vreau să spun adevărul", a precizat Ştefănel Dan Marin.

Ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, a cerut, de asemenea, vineri demisia preşedintelui Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu, pe motiv că tratează "iresponsabil" problemele bucureştenilor.

"După ce a fost înţărcat domnul Dumitraşcu de la banul public, acum se pare că este într-un anumit sevraj financiar. Nu mai poate să-şi continue activitatea într-un mod clar şi limpede la RADET. Nu pot interpreta altfel motivul pentru care domnul Dumitraşcu a aflat abia astăzi că nu mai poate cheltui, că nu mai are buget şi că poimâine trebuie să închidă furnizarea apei calde şi a căldurii. Modul iresponsabil cu care domnia sa tratează problemele bucureştenilor mă face să îi solicit demisia, să rog Primăria Capitalei, Consiliul General să îi găsească un înlocuitor de urgenţă. Nu este posibil ca, în numele unui război personal, domnul Dumitraşcu să afecteze interesele, securitatea şi sănătatea bucureştenilor", a spus Gerea, într-o conferinţă de presă organizată la sediul ministerului.

Preşedintele CA al RADET, Gabriel Dumitraşcu, a declarat vineri că săptămâna trecută a avut loc o întâlnire la Ministerul Energiei la care au participat directorul general al RADET, reprezentanţi ai ELCEN şi ROMGAZ, în cadrul căreia s-au convenit paşii, măsurile care trebuie abordate în perioada imediat următoare pentru a găsi o deblocare parţială a situaţiei financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb