Ministerul Educaţiei va publica, luni, primele rezultate ale examenului de bacalaureat, iar candidaţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale sunte aşteptate în 12 iulie, informează news.ro.
Anul trecut, înainte de contestaţii, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 72,8%, mai mică decât în 2022, dar mai mare decât în 2021, când a fost 67,8%
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, afişarea primelor rezultate la Bacalaureat (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00).
Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiţii:
susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).
Peste 134.000 de candidaţi au fost înscrişi, dar peste 2.000 au lipsit la fiecare dintre problele scrise susţinute în perioada 1 - 5 iulie în 477 de centre.
În anul 2023, înainte de contestaţii, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 72,8%, mai mică decât în 2022 (73,3%), dar mai mare decât în 2021, când a fost 67,8%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.07.2024, 14:09)
Corectarea computerizată + frauda generalizată + subiecte simple la disciplinele reale au dus la un procent incredibil de 76% care va trece de 80% după contestații.
Dar comparand puținii elevi de care stiu, notele primite nu reflectă evaluarea mea si autoevaluarea lor. As vrea sa văd de unde provine diferența intre autoapreciere si rezultat. Am situatii in care 6 a fost 8 dar si in care 9 a fost 7.
Categoric lucrările ar trebui sa ajunga in contul fiecărui elev pentru a termina (măcar între profesioniști) discuțiile.
După 30 de ani replica mea "văd dar nu (te) cred" rămâne valabilă. Dar rezista si replica lor "rezultatul ăsta il aveam si fără să mă pregătesc=sa ma cheltuiesc"
Felicitări și la gara!