PRIMELE REZULTATE DUPĂ LISTARE MedLife a intrat pe pierdere, în 2016

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 februarie 2017

Compania a înregistrat cheltuieli nerecurente, de 12,8 milioane de lei

Profitul operaţional, în scădere cu 34%

Costurile MedLife pentru listare, 2,3 milioane de lei

MedLife, proaspăt listată la BVB, a înregistrat o pierdere de 1,66 milioane de lei, anul trecut, faţă de un profit de 9,9 milioane de lei, în 2015, conform raportului preliminar transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

Profitul operaţional a marcat o scădere de 34%, anul trecut, la 19,13 milioane de lei, pe fondul unei cifre de afaceri în creştere cu 28,9%, până la 503 milioane lei.

Societatea precizează, în raportul prezentat, că anul trecut a înregistrat cheltuieli nerecurente, de 12,8 milioane de lei.

Între acestea, o sumă de 2,3 milioane de lei a fost reprezentată de costul achiziţiilor, care, potrivit companiei, include cheltuielile realizate în legătură cu raporturile externe de due diligence efectuate pentru societăţile ţintă, acoperind situaţii financiare, taxele şi situaţia legală, costurile în relaţie cu raporturile specializate necesare pentru calculele cu preţul alocat achiziţiei, cât şi costurile cu serviciile de consultanţă juridică în relaţie cu semnarea şi încheierea tranzacţiilor încheiate în aceste perioade. Costurile externe ale achiziţiilor abandonate sunt de asemenea incluse.

În 2016, Grupul a intrat într-o nouă schemă de finanţare de 10 milioane de euro cu International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale, iar costurile aferente implementării acestei finanţări au fost suportate de către Grup.

Şi aceste cheltuieli, de 181.664 lei, sunt considerate ca fiind nerecurente şi neoperaţionale.

Pe consultanţi, MedLife a cheltuit, anul trecut, 611.425 lei: "În 2016, Grupul a realizat cheltuieli de consultanţă datorită adoptării Noului Cod Fiscal la 1 ianuarie 2016. În particular, s-a pus accentul pe tratamentul fiscal al practicienilor individuali (cum sunt unii din medicii Grupului) sub noile reglementări".

Compania mai precizează că, până la 31 decembrie 2016, situaţia consolidată a poziţiei financiare a Grupului includea o creanţă de 7,36 milioane lei faţă de CNAS, în legătură cu anumite servicii prestate pentru clienţii asiguraţi ai CNAS în perioada 2008 - 2010: "Aceste sume există în raport cu serviciile prestate peste nivelul fondurilor alocate de către CNAS pentru Grup, dar pentru care Grupul consideră că are un temei valid pentru rambursare. Grupul a iniţiat proceduri litigioase împotriva CNAS. Încă de la sfârşitul lui 2010, Grupul nu a înregistrat creanţe similare faţă de CNAS şi alte creanţe apărute faţă de CNAS sunt considerate a fi recuperabile în întregime de către Grup şi nu sunt scadente în medie cu mai mult de 60 de zile.

Dată fiind vechimea acestei creanţe, Grupul a înregistrat în Situaţiile Financiare Interimare Consolidate pentru perioada încheiată la 31 decembrie 2016, o ajustare pentru deprecierea creanţei la valoarea întregii sume a acesteia.

Grupul a reclasificat această ajustare de depreciere ca o cheltuială nerecurenta dată fiind natura şi relaţia sa cu perioadele şi practicile anterioare, care nu au fost continuate".

De asemenea, anul trecut, Grupul a înregistrat cheltuieli în legătură cu procesul de Ofertă Publică Iniţială pentru listarea Companiei la Bursa de Valori Bucureşti, în sumă de 2,3 miliioane de lei.

În 2016 Societatea a efectuat următoarele achiziţii: 100% din acţiunile Prima Medical, în martie 2016, 60% din acţiunile Stem Cells Bank, în martie 2016, 100% din acţiunile Diamed Center, în martie 2016, 60% din acţiunile Dent Estet, în iulie 2016 şi 90% din acţiunile CM Panduri, în octombrie 2016.

Datoriile totale ale societăţii se ridicau la sfârşitul anului trecut la 373 milioane lei, faţă de 297,5 milioane lei la 31 decembrie 2015.

MedLife s-a listat în decembrie la Bursa de Valori Bucureşti, prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezintă 44% din companie.

Fondul de private equity "Value4Capital" a vândut întreaga sa participaţie în companie, reprezentând 36,25% din capitalul social, în timp ce IFC - 7,75%.

Ca urmare a ofertei, acţionarii majoritari (familia Marcu) deţin 51% din capitalul social al "MedLife" şi IFC deţine cel puţin 5%.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Va ibtra in faliment. Romcab 2

    Asa cum spuneam inainte de listare, feriti-va, Medlife va prezenta pierderi majore anuale. In plus, acest tip de companie nu va da niciodata dividende sau daca vor exista, niciodata mai mult de 1%.

    1. Stilul american de afaceri: mulge pana la singe, machiaza si ambaleaza sclipitor iar apoi vinde-o scump FRAIERILOR .

    In Romania societatile companiile se listeaza pentru a slva prin exit o parte din actionari, fraierandu-i pe altii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb