Primii doi mari constructori mondiali de nave îşi unesc operaţiunile

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 februarie 2019

Primii doi mari constructori mondiali de nave îşi unesc operaţiunile

Tranzacţia valorează două miliarde de dolari

Hyundai Heavy Industries Co., cel mai mare constructor de nave din Coreea de Sud şi din lume, va prelua rivalul mai mic Daewoo Heavy Industries, într-o tranzacţie care va crea un gigant global ce va controla peste 20% din piaţa de profil. Tranzacţia presupune un schimb de acţiuni şi valorează 2,1 trilioane de woni (1,98 miliarde de dolari), conform Reuters.

Afacerea are loc în contextul în care sectorul global al construcţiilor de nave se redresează după încetinirea economiei globale care a generat pierderi masive în domeniu, disponibilizări la scară largă şi, în 2017, un pachet de salvare de 2,6 miliarde de dolari pentru Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co.

Korea Development Bank (KDB, bancă deţinută de stat) care are în proprietate 55,7% din Daewoo, a informat că intenţionează să vândă participaţia la această companie, respectiv să consolideze cei trei constructori de nave din ţară - Hyundai Heavy Industries, Daewoo Heavy Industries şi Samsung Heavy Industries Co. - în două grupuri.

Combinarea celor doi giganţi va reduce concurenţa şi capacitatea excedentară care a dus la scăderea preţurilor navelor, conform preşedintelui KDB, Lee Dong-gull.

Acesta a adăugat: "Afacerea va creşte competitivitatea fundamentală a Daewoo, la un moment la care există ameninţări de concurenţă din partea producătorilor de profil mai noi din China şi Singapore".

Şantierele navale Hyundai şi Daewoo deţin, împreună, o cotă de piaţă de 21,2% la nivel mondial, fiind urmate de Imabari Shipbuilding din Japonia, cu 6,6%, arată datele Clarksons Research.

Potrivit spuselor lui Lee, este nevoie de câteva luni pentru ca tranzacţia să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare antitrust. Domnia sa a subliniat că amploarea entităţii nou-create nu va afecta interesele clienţilor.

Daewoo va primi lichidităţi cu titlu de sprijin în sumă de 2,5 trilioane de woni (2,25 miliarde de dolari) de la KDB şi Hyundai, potrivit anunţului făcut de Hyundai către Bursa din Seul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb