Principalele bănci europene avertizează în privinţa creditelor neperformante

D.R.
Bănci-Asigurări / 27 iulie 2023

Principalele bănci europene avertizează în privinţa creditelor neperformante

Principalele bănci europene, inclusiv Deutsche Bank şi Lloyds Banking Group, au evidenţiat miercuri riscurile venite din partea creditelor neperformante, pe măsură ce economia globală se luptă cu creşterea lentă şi inflaţia ridicată, transmite news.ro.

Cea mai recentă explozie a veniturilor băncilor din Europa a evidenţiat tendinţe mai ample în sectorul bancar global, unde băncile de investiţii sunt sub presiune din cauza tranzacţiilor puţine, în timp ce ratele mai mari ale dobânzilor contribuie la profitabilitatea serviciilor bancare cu amănuntul, precizează sursele.

Lloyds a înregistrat costuri mai mari pentru împrumuturile cu probleme şi a ratat aşteptările în privinţa profitului pentru prima jumătate a anului, deoarece problemele economice ale Marii Britanii au afectat finanţele sale şi au crescut presiunea asupra conducerii pentru a face mai mult pentru a ajuta economisitorii, afirmă sursele.

Analiştii JPMorgan au spus că nivelurile peste aşteptări ale Lloyds pentru împrumuturile potenţial deteriorate, cu 76%, până la 662 de milioane de lire sterline (855 de milioane de dolari), şi scăderea volumului de împrumuturi ar declanşa o scădere a performanţei Lloyds pe ansamblul anului. Ratele mai mari ale dobânzilor au ajutat UniCredit să depăşească puternic aşteptările privind câştigurile în al doilea trimestru. Deşi banca continuă să anticipeze o creştere semnificativă a costului riscului pe viitor, aceasta va fi mai mică decât se anticipase, menţionează sursele.

Săptămâna aceasta, Fondul Monetar Internaţional şi-a îmbunătăţit estimările de creştere globală pentru 2023, având în vedere activitatea economică rezistentă din primul trimestru, dar a spus că provocările persistente afectează perspectivele pe termen mediu. Banca Centrală Europeană a raportat că cererea de împrumuturi a companiilor din zona euro a scăzut în ultimul trimestru la cel mai redus nivel înregistrat vreodată şi are loc probabil o scădere suplimentară în timpul verii, deoarece băncile continuă să înăsprească accesul la credit, precizează sursele.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pai sint luate tot de corporatii, multinationale si firme ale politicienilor....aceste neperformante.

    "economia globală se luptă cu creşterea lentă"

    ce exprimare stitifica, ca si dobanda si cresterea economica "negativa" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb