"Principiul labirintului", la Târgul de carte Gaudeamus

F.A.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 24 noiembrie 2011

"Principiul labirintului", la Târgul de carte Gaudeamus

Graficianul ziarului BURSA, Lucia Dumitrescu, expune instalaţia "Principiul labirintului" la Târgul de carte "Gaudeamus", care se desfăşoară în perioada 23 - 27 noiembrie 2011. Expoziţia "Principiul labirintului" reprezintă o rătăcire a Luciei Dumitrescu prin "Biblioteca Babel" a lui Jorge Luis Borges - imaginând o instalaţie bazată pe lucrarea scriitorului argentinian din 1941.

Lucia Dumitrescu, absolventă de Grafică la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi a masteratului de profil, vă propune o privire profundă asupra cărţii şi a bibliotecii, pornind de la matricea hexagonală a lui Boges: "Universul (pe care alţii îl numesc bibliotecă) se compune dintr-un număr nedefinit de coridoare hexagonale, cu puţuri largi de ventilaţie în mijloc, înconjurate de prispe joase. De la fiecare hexagon se văd etajele inferioare şi superioare: la nesfârşit." Proiectul propune o experienţă culturală, prin intermediul a trei piese, care împreună alcătuiesc o "instalaţie" sui-generis: expoziţie, carte, semn de carte. Fiecare piesă (inclusiv semnul de carte) împinge experienţa propusă în trei dimensiuni: dimensiunea literară, dimensiunea filosofică şi dimensiunea artistică, toate într-un act social al rătăcirii.

Criticul de artă Marius Tiţa a spus: "După minunatul debut de la < Biblioteca Central Universitară >, proiectul tinerei graficiene Lucia Dumitrescu îşi găseşte într-un târg de carte menirea prezentării publice.

Transpunând vizual atmosfera şi profunzimea viziunii lui Borges şi a lumii sale de mistere, Lucia Dumitrescu ne propune o creaţie plină de originalitate, o viziune proprie din lumea cărţilor pe care o credem că o cunoaştem şi o stăpânim, iar ea este infinită în propuneri şi sentimente".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va astept cu drag aici, la Romexpo, sa vizitati expozitia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb