"ING Groep" NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a încheiat un parteneriat cu firma franceză AXA SA pentru a dezvolta un nou tip de asigurări digitale, care va readuce ING pe piaţa asigurărilor, la doi ani după ce a fost forţat să se retragă din acest sector, transmite Financial Times (FT), conform Agerpres.
În urma acordului, ING va furniza o nouă formă de asigurări digitale celor 13 milioane de clienţi din şase ţări.
Tranzacţia vine după ce, în aprilie 2016, ING a finalizat vânzarea acţiunilor sale la "NN Group", fosta sa divizie de asigurări, aşa cum s-a angajat în faţa Comisiei Europene. ING a fost salvată de statul olandez după criza financiară din 2008. În schimbul unui ajutor de stat de 10 miliarde de euro, Comisia Europeană a cerut ING să facă unele restructurări, printre care şi vânzarea activităţilor de asigurări.
"Nu revenim în sectorul asigurărilor ca proprietari. Nu am părăsit niciodată industria asigurărilor, ca vehicul de dis-tribuţie", a afirmat Ralph Hamers, directorul general al ING, pentru Financial Times. Grupul bancar vinde produse NN clienţilor săi din Belgia şi Olanda
ING va oferi versiunea digitală de bază pentru produsele AXA pe segmentul daune şi accidente (property and casualty) clienţilor de la băncile sale online din Germania, Australia, Franţa, Italia, Cehia şi Austria.
"ING Bank" oferă servicii bancare unui număr de aproape 37 milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, "ING Bank" România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. În 2017, "ING Bank" România a înregistrat venituri totale de 1,433 miliarde lei, iar profitul net s-a ridicat la 493 milioane lei. ING Bank România se situează pe locul 6 în sistemul bancar românesc, după active.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.06.2018, 11:48)
ING - niste hoti.