PRINTR-UN PROGRAM AL JUNIOR ACHIEVEMENT ROMÂNIA Metropolitan Life susţine dezvoltarea sănătoasă a copiilor

Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 19 mai 2014

Metropolitan Life susţine dezvoltarea sănătoasă a copiilor

Metropolitan Life şi Junior Achievement investesc în dezvoltarea personală a copiilor

Snoopy, ambasadorul Metropolitan Life, este prezent în cărţile editate pentru prima dată în România

Peste 1.500 de elevi îşi vor forma obiceiuri sănătoase şi îşi vor dezvolta personalitatea prin activităţile desfăşurate la clasele 0, I şi II din mai multe şcoli din ţară.

Metropolitan Life a lansat programul educaţional de responsabilitate socială corporativă (CSR) "Ne jucăm, învăţăm, creştem sănătos", dezvoltat în parteneriat cu Junior Achievement România.

Peste 1.500 de elevi din clasele 0, I şi II vor beneficia în perioada mai 2014 - decembrie 2014 de o experienţă unică şi interactivă la clasă participând în activităţi educaţionale prin care vor învăţa să îşi identifice trăsăturile care îi fac unici, îşi vor exprima propriile idei în grup, vor identifica obiceiurile care îi ajută să rămână sănătoşi, vor fi încurajaţi să exploreze lumea profesională într-un mod creativ, vor identifica meserii legate de activităţile lor preferate.

"Pentru noi, părinţii, este esenţial să începem să dezvoltăm un stil de viaţă sănătos pentru copii încă de la o vârstă fragedă a acestora, într-un cadru organizat", afirmă Theodor Alexandrescu, CEO Metropolitan Life. "Am ales să ne implicăm pentru a contribui la formarea unor deprinderi şi obiceiuri sănătoase în rândul copiilor cu vârsta între 5 şi 8 ani. Până la sfârşitul acestui an, peste 1.500 de elevi din mai multe şcoli din Bucureşti şi din ţară îşi vor însuşi principii de bază care să îi ajute să rămână sănătoşi şi să îşi formeze mai bine personalitatea. Ne asumăm astfel rolul asigurătorului de viaţă implicat în educaţia şi dezvoltarea personală a copiilor", precizează Theodor Alexandrescu.

Programul este implementat în două etape şi cuprinde activităţi desfăşurate în timpul orelor de clasă şi acasă împreună cu părinţii:

Prima etapă iniţiată deja în oraşele Bucureşti, Braşov şi Constanţa cuprinde peste 500 de elevi şi se finalizează în iunie, la sfârşitul anului şcolar prezent.

A doua etapă mai extinsă se va desfăşura în perioada septembrie - decembrie 2014 într-un număr mai mare de oraşe şi şcoli pentru a acoperi un număr de 1.000 de elevi.

Materialele programului pe care elevii şi profesorii le primesc gratuit cuprind:

Jurnalul Junior de activităţi la clasă pentru elevi clasele 0 - I şi I - II

Jurnalul Junior - ghidul învăţorului pentru clasele 0 - I şi I - II

Cartea "Prieteni minunaţi" tradusă şi editată pentru prima dată în limba română, oferită fiecărui elev pentru lectură acasă cu părinţii sau la clasă cu învăţătorul.

Învăţătorii claselor înscrise în program vor preda activităţile incluse în jurnalele dezvoltate, iar la o parte dintre lecţii se vor alătura consultanţi voluntari Metropolitan Life.

Pentru prima dată în România, Snoopy, ambasadorul Metropolitan Life, este prezent în cărţile editate în limba română. Elevii din şcolile înscrise în program sunt primii care îl regăsesc pe Snoopy în poveşti şi în benzile desenate incluse în materialele dezvoltate special pentru acest program.

Programul "Ne jucăm, învăţăm, creştem sănătos" reprezintă componenta de CSR a primei asigurări de sănătate pentru copii lansată recent de Metropolitan Life - Dr. KID şi se încadrează în activităţile planificate de companie pentru anul acesta, Anul dedicat Copilului, din punct de vedere al focusului activităţii. Această iniţiativă de responsabilitate socială corporativă întregeşte propunerea de valoare adresată clienţilor companiei odată cu lansarea Dr. KID, prima asigurare de sănătate pentru copii din România.

Şcolile participante în acest an şcolar:

Bucureşti

ŞCOALA GIMNAZIALĂ "ADRIAN PĂUNESCU"

ŞCOALA GIMNAZIALĂ "HERĂSTRĂU"

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 103

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 164

ŞCOALA GIMNAZIALĂ "EUGEN BARBU"

ŞCOALA GIMNAZIALĂ "MARIN SORESCU"

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 197

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 307

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 79

ŞCOALA GIMNAZIALĂ "NICOLAE LABIŞ"

Braşov

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.14

LICEUL DE MUZICĂ "TUDOR CIORTEA"

Constanţa

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 22 "I. C. BRĂTIANU"

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 40 "AUREL VLAICU"

Despre Metropolitan Life:

Brandul Metropolitan Life se bazează pe istoria şi succesul grupului MetLife - Metropolitan Life Insurance Company, un lider global în asigurări, planuri de pensii şi programe de beneficii pentru angajaţi. De aproape 150 de ani MetLife asigură ceea ce contează cel mai mult pentru noi - în vieţile noastre, în job-urile noastre şi în comunităţile noastre. Astăzi, prin filialele şi companiile sale afiliate, MetLife deţine poziţii de conducere în pieţe din Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu.

În România, Metropolitan Life este numărul 1 în asigurări garantate - accidente şi îmbolnăvire, si numărul 2 în piaţa de asigurări de viaţă, cu 16% cotă de piaţă. Avem 15 ani de activitate locală şi 2 milioane de clienţi beneficiază de asigurări de viaţă sau pensii private obligatorii oferite de companiile noastre.

Web: www.metropolitanlife.ro, www.parintiincontrol.ro.

Despre Junior Achievement:

Organizaţie nonprofit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide, USA şi a Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. În România, programele JA de tip learning by doing sunt urmate anual de peste 189.000 de elevi din 1.200 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.

Web: www.jaromania.org.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb