PRIVIND IDENTIFICAREA DE OPORTUNITĂŢI DE AFACERI ÎNTRE FIRMELE ACTIVE:  Memorandum de Întelegere între CCIB şi Bratislava CCIS

T.V.
Internaţional / 1 aprilie 2019

 Memorandum de Întelegere între CCIB şi Bratislava CCIS

Camerele de Comerţ din Bucureşti şi Bratislava au parafat un Memorandumului de Înţelegere privind identificarea de oportunităţi de afaceri între firmele active în cele două ţări, se arată într-un comunicat de presă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), transmis Agerpres.

"Cred că relaţiile economice dintre ţările noastre pot cunoaşte o dezvoltare semnificativă prin concentrarea asupra cooperării în domeniul industrial, inclusiv prin implicarea în proiecte pe terţe pieţe. Competenţele şi recunoaşterea de care şi noi, şi dumneavoastră, ne bucurăm pe plan internaţional, precum şi o anumită complementaritate a economiilor noastre sunt argumente în sprijinul acestei idei. Putem avea în vedere abordarea, în această formulă, a unor proiecte în ţări din Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est şi Africa de Nord', a declarat Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB, în deschiderea Forumul de Afaceri România-Republica Slovacia, organizat recent la Bucureşti, în marja misiunii economice, organizată de Camera Regională Bratislava a Camerei de Comerţ şi Industrie a Slovaciei (Bratislava CCIS).

Potrivit sursei citate, principalele obiective ale evenimentului au vizat dezvoltarea relaţiilor comerciale bilaterale şi identificarea de oportunităţi de afaceri cu firmele slovace Kerametal Co. Ltd. Bratislava (produse refractare şi materii prime pentru producerea acestora, vehicule blindate/auxiliare, simulatoare pentru autovehicule şi aviaţie, spitale de campanie, echipamente şi sisteme opto-electronice, servicii de consultanţă în domeniul gazului natural), Metron Co. Ltd Bratislava (sisteme speciale optice şi opto-electrice, service şi reparţii echipamente cu laser, metrologie) şi Triton Ltd. (sisteme de parcare şi control a parcării prin internet fără tichete, folosite cu succes în: centre de afaceri, centre comerciale, parcuri de distracţie, stadioane, săli polivalente, parcări stradale, hoteluri etc.).

În cadrul sesiunii oficiale a evenimentului de la Bucureşti a avut loc semnarea Memorandumului de Înţelegere privind colaborarea între CCIB şi Bratislava CCIS, prin preşedinţii celor două organizaţii, Sorin Dimitriu, respectiv Igor Junas.

Datele oficiale a arată că, la sfârşitul anului 2018, valoarea schimburilor comerciale româno-slovace a fost de 3,170 miliarde de euro (+10,8% faţă de 2017), din care exporturi româneşti 1,270 miliarde de euro (+18,9% faţă de anul anterior) şi importuri din Slovacia în valoare de 1,899 miliarde de euro (+6,4%, comparativ cu anul precedent).

Conform statisticii ONRC, în România erau înregistrate, la 31 decembrie 2018, 714 companii cu capital slovac, cu un capital total investit direct de 38,3 de milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb