Probleme pentru Iordache după gestul obscen din plen

E.A.
Politică / 19 noiembrie 2018

Florin Iordache (Sursa foto: Twitter)

Florin Iordache (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Florin Iordache regretă "un gest reflex pe care l-a avut"

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache şi-a cerut scuze, astăzi, în plen, pentru gestul făcut săptămâna trecută, respingând ideea că l-ar fi repetat în şedinţa Biroului permanent. Anterior, deputatul liberal Florin Roman îi solicitase să dea dovadă de onoare şi să-şi ceară scuze.

"În numele grupului PNL, vă solicit domnule vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Florin Iordache să daţi dovadă de onoare şi după ce săptămâna trecută aţi pângărit acest templu al democraţiei arătând sălii, colegilor parlamentari şi unei întregi ţări acele gesturi obscene fără să vă cereţi scuze, astăzi am înţeles că aţi recidivat din nou la Biroul permanent şi aţi simţit nevoia din nou să înţelegeţi că nu aţi înţeles nimic. Prin urmare, începând de astăzi, în fiecare zi, PNL va cere de la tribună demisia dumneavoastră din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi poate, dacă vă gândiţi la această instituţie, veţi înţelege că aţi greşit, că trebuie să vă cereţi scuze şi trebuie să reparaţi acest gest. Dacă nu, veţi rămâne în istoria acestui Parlament, de mână cu un alt coleg care a făcut un gest identic, nesancţionat la momentul respectiv, veţi rămâne, din păcate, domnule Iordache în istoria neagră a acestui Parlament. Aşteptăm scuze din partea dumneavoastră şi aşteptăm un gest de onoare din partea unui om care, cu siguranţă, poate să aibă onoare", a transmis Roman.

Florin Iordache a spus că regretă gestul de săptămâna trecută, adăugând că în şedinţa Biroului permanent de luni "în niciun caz, nu a avut niciun fel de gesturi care să aducă atingere colegilor".

"Înţeleg să vă spun că regret săptămâna trecută un gest pe care l-am făcut plecând de la tribună şi regret (...) un gest reflex pe care l-am avut plecând de la tribună fără să mă adresez niciunei părţi a sălii, pur şi simplu. Astăzi, în schimb, în Biroul permanent un coleg, în timp ce se desfăşura şedinţa de Birou permanent, a constatat că modul în care ţineam mâna era cumva ofensator. În niciun caz nu am urmărit... şi îmi pare rău că (...) modul în care eu întind mâna credeţi că... În sfârşit, vreau să închid acest subiect. (...) Deci, dacă dumneavoastră consideraţi că săptămâna trecută modul în care eu m-am adresat la plecare de aici, modul în care eu am considerat, înţeleg să regret faptul că un gest pe care l-am avut plecând de aici a suscitat atâta dezbatere. Iar, astăzi, repet, în cadrul Biroului permanent, în niciun caz nu am avut niciun fel de gesturi care să aducă atingere colegilor mei, pentru că, repet, dacă am ceva de spus, vă spun şi am o întreagă dezbatere", a adăugat Iordache.

(V.D.)

--------

Liberalii vor solicita conducerii Camerei sancţionarea social-democratului, Florin Iordache, pentru gestul obscen din plenul Parlamentului.

Preşedintele partidului, Ludovic Orban, a propus în şedinţa Biroului Executiv al PNL ca liberalii să ceară sancţionarea lui Iordache pentru acest gest cu diminuarea indemnizaţiei de deputat, conform Agerpres.

Miercurea trecută deputatul PSD, Florin Iordache, a făcut un gest obscen către parlamentarii de la USR în plenul forului legislativ. Ulterior, el a declarat că nu a avut un comportament inadecvat în plen. "Vi s-a părut. Eram cu mâinile ridicate, care e problema?", a afirmat Iordache.

La insistenţele jurnaliştilor, care au dorit să-i prezinte imagini cu momentul despre care a fost întrebat, deputatul a replicat uşor iritat: "V-am răspuns, e un gest normal, am încheiat subiectul".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ... cu surdo _ muta lui CIORDACHE !!!

    Alta intrebare?

    Un GUNOI politic ce ne face de ras!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb