Problemele tehnice frânează programul spaţial rusesc

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 12 aprilie 2024

Problemele tehnice frânează programul spaţial rusesc

English Version

Socotelile din laborator nu se potrivesc de fiecare dată cu cele de pe teren. Acest lucru este valabil şi în ceea ce priveşte lansarea rachetelor spaţiale.

Rusia a amânat pentru a doua oară în două zile lansarea rachetei de ultimă generaţie Angara-A5 de pe cosmodromul Vostocinîi din Orientul Îndepărtat rus. Acest lucru este echivalent cu un pas în spate pentru programul spaţial rusesc, afectat de o serie de dificultăţi. "Lansare anulată", a anunţat în ultimul moment comentatorul transmisiei TV în direct de la sediul Roscosmos, agenţia spaţială rusă. "Conform rezultatelor preliminare, o nouă defecţiune tehnică a fost dezvăluită la nivelul sistemului de control al demarorului motorului", a declarat pentru presă directorul Roscosmos, Iuri Borisov, câteva secunde mai târziu. Un prim incident se produsese deja marţi, când agenţia spaţială rusă a decis să amâne cu 24 de ore lansarea rachetei Angara-A5, un vehicul spaţial dezvoltat de mai multe decenii în cadrul unui program conceput pentru înlocuirea lansatoarelor învechite Proton, a căror tehnologie datează din anii 1960. Noua amânare intervine în contextul în care Moscova încearcă să îşi modernizeze flota spaţială pentru a se impune din nou ca o putere de prim rang în acest domeniu. Incidentul se adaugă unei serii mai lungi, programul spaţial rusesc se află în dificultate de mai mulţi ani din cauza unor probleme de finanţare, scandaluri de corupţie şi eşecuri tehnologice, precum distrugerea sondei lunare Luna-25 în 2023. În urmă cu puţin peste două săptămâni, lansarea unui vehicul Soiuz spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a fost amânată cu câteva zile, înaintea unei lansări care a fost în cele din urmă reuşită. Sectorul spaţial rusesc, care a fost de-a lungul timpului un subiect de mândrie naţională, este limitat din cauza lipsei sale de inovare, întrucât majoritatea sistemelor sale se bazează pe tehnologii sovietice, în general fiabile dar îmbătrânite.

Cooperarea Rusiei cu Occidentul în domeniul spaţial a fost grav afectată de războiul din Ucraina.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Câte minciuni băgați din top, doar în scop propagandistic. Mai deunăzi au lansat rachetă Soyuz MS-25 să aibă Tracy Caldwell Dyson "taxi" până la ISS. Angara A-5 a fost lansată cu succes, am văzut în direct lansarea pe site-ul Roscosmos, la fel și lansarea Soyuz MS-25. Terminați cu "negativele",degeaba crapă vestul de ciudă????????.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb