Procesatorii cărnii spun că reducerea TVA va determina creşterea vânzărilor şi diminuarea preţurilor

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 8 februarie 2008

Procesatorii cărnii spun că reducerea TVA va determina creşterea vânzărilor şi diminuarea preţurilor

Reducerea cu 14% a TVA va determina creşterea vânzărilor şi implicit a rentabilităţii, ceea ce ar conduce la scăderea preţurilor la produsele alimentare cu până la 14%, a declarat, ieri, preşedintele Asociaţiei Română a Cărnii (ARC), Sorin Minea.

"Faptul că propunerea de reducere a TVA la 5% a trecut de Senat reprezintă o gură de oxigen pentru procesatori, pentru că poţi să accepţi nişte pierderi pentru o perioadă scurtă de timp. Explicaţia este că diminuarea cu 14% a TVA va determina creşterea vânzărilor şi implicit a rentabilităţii", a spus Minea, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, reducerea TVA ar putea duce la o scădere a preţurilor cu până la 14%.

"Pentru noi contează mai mult cât vindem, nu profitul. Grija domnului prim-ministru că noi vom băga profitul în buzunare este grija unui om care fie nu a făcut afaceri niciodată, fie a făcut afaceri care mă îngrijorează. Dacă în mediul dânsului de afaceri profitul se bagă integral în buzunar şi nu te gândeşti la dezvoltare, înseam-nă că trăim într-o ţară destul de stranie", a precizat Minea.

Premierul Tăriceanu a declarat, miercuri, că Ministerul Finanţelor va ataca la Curtea Constituţională actul normativ privind reducerea TVA pentru alimentele de bază la 5%, iniţiativă care, în opinia premierului, reduce veniturile bugetare, creşte veniturile comercianţilor şi creşte co-rupţia în administraţie.

Iniţiativa privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază aparţine unui grup de cinci senatori social-democraţi: Ilie Sârbu, Doina Silistru, Petre Daea, Sever Şter şi Liliana Tomoioagă. Propunerea vizează stabilirea plafonului pen-tru pensiile neimpozabile la 15 milioane de lei vechi, iar cei cinci pesedişti au găsit soluţia majorării accizelor la produsele de lux şi tutun pentru a compensa pierderile bugetare rezultate din reducerea TVA la alimentele de bază.

Reprezentanţi ai patronatelor din industria alimentară au declarat că în cazul în care reducerea TVA se va aplica la alimente, preţurile ar putea scădea cu până la 14%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Procesatorii astia sunt niste hoti. Se va reduce TVA, dar preturile nu vor scadea, ba din contra. Peste o lunade la reducere, ne vor bombrda cu zvonuri despre o iminenta crestere a preturilor, din cauza deprecierii leului, cresterii pretului la gaze etc. Cum orice zvon se confirma, preturile vor creste chiar mai mult decat se redusesera initial, iar ei isi vor baga in buzunarele fara fund profituri uriase. Iar noi, romanii, vom suporta. Ca de obicei. Ca fraierii. De ce nu ii boicotam si noi pe acesti speculanti care nu se mai satura de bani, cum fac ceilalti europeni. Sa nu mai cumparam o saptamana nici carne, nici lactate, nici paine. Sa ramane ei cu produsele lor piperate pe stoc. Dar noi romanii suntem niste fraieri rupti in fund. Asa ne trebuie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb