Procuratura deschide o anchetă pentru terorism în urma unor farse cu bombă în şcolile din Bulgaria

D.T.
Internaţional / 28 martie 2023

Procuratura deschide o anchetă pentru terorism în urma unor farse cu bombă în şcolile din Bulgaria

Parchetul din Sofia a lansat o anchetă privind suspiciunea de terorism în urma unor alerte false cu bombă ce au fost trimise pe adresele de e-mail ale mai multor şcoli de pe întreg cuprinsul Bulgariei, informează Agerpres.

În cadrul anchetei vor fi adunate dovezi cu privire la posibilitatea ca aceste farse să fi fost comise în scopul de a produce tulburări/frică în rândul populaţiei sau de a ameninţa/obliga o autoritate competentă, un membru al publicului sau un reprezentant al unui stat străin sau al unei organizaţii internaţionale să-şi îndeplinească sau să nu-şi îndeplinească o parte din atribuţii, conform procurorilor bulgari.

Ieri şi în această dimineaţă, zeci de ameninţări cu bombă au fost primite de şcoli din Sofia, Pleven, Sliven şi Burgas. O astfel de ameninţare a fost primită chiar şi de Universitatea de Economie Naţională şi Mondială. Şcoli din Sofia, Varna şi Burgas au primit prin e-mail ameninţări cu bombă şi în cursul zilei de ieri, adaugă sursa.

Principala pistă cu privire la aceste mesaje de ameninţare cu bombă trimise prin e-mail este că ar fi atacuri hibride legate de Rusia, conform declaraţiilor făcute de ministrul de interne Ivan Demerdzhiev, astăzi, din Malko Tarnovo. El a precizat că astfel de ameninţări s-au produs şi în alte ţări europene, provenind din aceleaşi surse şi având acelaşi tip de abordare. Adresele de e-mail şi telefoanele de pe care provin aceste ameninţări sunt înregistrate în SUA şi Marea Britanie, conform lui Demerdzhiev.

El a adăugat că va convoca un grup de lucru inter-agenţii pentru a revizui protocolul de acţiune la primirea informaţiilor cu privire la dispozitive explozive, astfel încât pericolele potenţiale să poată fi analizate înainte de a se lua măsura evacuării unei şcoli, a unui aeroport sau a altor obiective de infrastructură.

Pedeapsa pentru terorism este închisoare între 15 şi 30 de ani, închisoare pe viaţă sau închisoare pe viaţă fără drept de comutare a pedepsei. Până în prezent au fost primite 102 alerte cu bombă în şcoli din regiunile Pleven, Sliven, Varna, Burgas şi Sofia, prin mesaje e-mail cu conţinut aproape identic, conform secretarului de stat din Ministerul de Interne Petar Todorov. El a precizat că nu există niciun pericol real.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PEDEPSE ASPRE PT ACEASTA GLUMA PROASTA!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb