Procurorii germani îl anchetează pe şeful "Volkswagen"

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 18 mai 2017

Procurorii germani au anunţat, ieri, lansarea unei investigaţii oficiale privind manipularea pieţei de către directorul general al "Volkswagen", Matthias Muller, în legătură cu scandalul emisiilor care a afectat grupul german (Dieselgate), transmite Reuters.

Procurorii din Stuttgart, unde este sediul "Porsche", compania mamă a "Volkswagen", au confirmat că îl investighează din februarie pe Muller, alături de Martin Winterkorn, fostul director general al "Volkswagen" şi Hans Dieter Poetsch, şeful Consiliului de supraveghere, pentru că nu i-au informat în timp util pe investitori în legătură cu Dieselgate.

Recent, landul german Bavaria a anunţat că va da în judecată "Volkswagen" pentru pagubele provocate de scandalul emisiilor, conform Agerpres.

Fondul de pensii al funcţionarilor de stat din landul Bavaria a înregistrat pierderi de 700.000 euro după ce acţiunile "Volkswagen" au scăzut semnificativ la bursă, în urma dezvăluirilor privind utilizarea unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA.

Cei mai mari acţionari ai "Volkswagen" sunt compania holding "Porsche" SE, landul german Saxonia Inferioară (unde se află şi sediul central al companiei auto) şi un fond de investiţii din Qatar. În 2007, Saxonia Inferioară a cumpărat acţiuni "Volkswagen" în valoare de 41 de milioane de euro pentru a-şi menţine participaţia la 20%, în urma căreia îşi păstrează nivelul maxim al drepturilor de vot.

"Volkswagen" face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009 - 2010, când a adus la service peste 10 milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleraţie.

Portofoliul "Volkswagen" este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb