Producătorii de panouri şi profile din România au înfiinţat prima asociaţie reprezentativă pentru această industrie

C.P.
Companii #Construcţii / 22 noiembrie 2010

Principalii producători şi furnizori de soluţii pe bază de tablă pentru sectorul construcţiilor, care produc în ţara noastră, au decis semnarea unui contract de asociere, în vederea promovării standardelor europene de calitate şi a avantajelor utilizării acestor produse în industria de profil autohtonă, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. Intenţia este aceea de a proteja şi de a informa consumatorii cu privire la normativele europene în vigoare, valabile şi pentru piaţa locală, şi care în prezent nu sunt aplicate în totalitate.

"Încă mai sunt prezente pe piaţa locală materiale pentru construcţii care nu respectă normele europene în vigoare", declară Marian Pîrvu, Vicepreşedinte Ruukki Construction România şi Bulgaria şi unul dintre membrii fondatori ai A3PR. "Deşi de la 1 octombrie normativele europene impun prezenţa marcajului CE pe toate produsele de profil comercializate în România, şi implicit şi un anumit standard de calitate, piaţa panourilor termoizolante şi a profilelor de tablă este încă poluată de produse care nu se înscriu în aceste norme. A3PR a fost creată de principalii producători din piaţă, ca un răspuns la această stare de fapt, tocmai pentru a informa potenţialii clienţi şi a promova calitatea în acest domeniu", a adăugat Marian Pîrvu.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei, în ultimii ani s-a dezvoltat puternic producţia locală de materiale pentru construcţii, majoritatea produselor vândute pe aceste segmente fiind de producţie autohtonă, spre deosebire de perioada în care importurile reprezentau aproape 70% din piaţa internă. Apariţia crizei financiare a determinat clienţii să pună din nou accentul aproape exclusiv pe preţ, în detrimentul calităţii. Astfel, calitatea produselor vehiculate pe piaţă a scăzut simţitor.

Scopul A3PR este şi acela de a creşte notorietatea soluţiilor pe bază de tablă în rândul utilizatorilor de materiale de construcţii. De asemenea, Asociaţia îşi doreşte să faciliteze adoptarea normelor, a specificaţiilor tehnice şi a standardelor de calitate, precum şi certificarea tablei profilate la rece şi a panourilor termoizolante din România în ceea ce priveşte parametrii de durabilitate, rezistenţă, izolare termică, acustică sau rezistenţă împotriva incendiilor.

Membrii acestei Asociaţii sunt companii precum Ruukki, Lindab, Megaprofil, Isopan, ArcelorMittal Construction România, MBS, Coilprofil, Plastistem şi Topanel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb