CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar şi administrator listat la la bursă din Europa de proprietăţi industriale şi logistice, a închiriat o nouă suprafaţă de 13.000 mp de spaţiu de producţie în CTPark Deva II, din vestul României, către KSHG Auto Harness, companie chineză de top în domeniul componentelor auto, conform unui comunicat remis redacţiei.
Conform comunicatului, compania îşi extinde astfel semnificativ prezenţa în parcul industrial, ocupând deja 8.000 mp de spaţiu de producţie din 2022, ceea ce reflectă cererea tot mai mare pe care CTP o înregistrează din partea multinaţionalelor care doresc să relocheze în regiune producţia bunurilor lor destinate pieţelor europene.
KSHG Auto Harness ocupă acum o suprafaţă totală de 21.000 mp în CTPark Deva II, amplasat în apropierea autostrăzilor care fac legătura cu Bucureşti şi cu graniţele României cu Serbia şi Ungaria. Compania de componente auto a adus prima linie de producţie de înaltă tehnologie de acest tip în România atunci când s-a relocat în CTPark Deva II în 2022, creând 400 de noi locuri de muncă. De la acest moment şi până în prezent, producătorul chinez a preluat noi proiecte de la clienţi europeni, această creştere a capacităţii de producţie urmând să conducă la crearea a şi mai multor locuri de muncă în România.
Deva, un oraş situat în regiunea istorică a Transilvaniei, alături de împrejurimile sale, cum ar fi comuna Băcia, au devenit în ultimii ani un centru pentru marile companii din industria auto şi alte întreprinderi de producţie de înaltă tehnologie, din ce în ce mai multe dintre aceste firme căutând să se orienteze către producţia "nearshoring" pentru a-şi asigura lanţurile de aprovizionare mai aproape de locul unde se află clienţii lor. Această evoluţie este urmarea pandemiei COVID şi a tensiunilor geopolitice care au perturbat lanţurile de aprovizionare, precum şi a noilor reglementări ale UE care încurajează producătorii să îşi stabilească sediul în regiune. Europa Centrală şi de Est (ECE) a devenit un punct de atracţie pentru producătorii multinaţionali care doresc să se stabilească în Europa, disponibilitatea forţei de muncă calificate, economiile în creştere şi bunele conexiuni cu pieţele din Europa de Vest fiind factorii-cheie care atrag companiile în regiune.
În calitate de dezvoltator şi proprietar, CTP urmăreşte întotdeauna să aibă la dispoziţie, în parcurile sale, spaţii suplimentare pentru dezvoltare, în care chiriaşii săi, cum ar fi KSHG Auto Harness, să se poată dezvolta. Acest lucru explică de ce aproximativ 70% din noile contracte de închiriere ale CTP sunt semnate cu chiriaşi din baza sa de clienţi existentă.
Andrei Bentea, Senior Leasing Officer la CTP România, a comentat: "Ne bucurăm să vedem că KSHG Auto Harness îşi extinde capacitatea de producţie în CTP Park Deva II. La CTP, ne concentrăm întotdeauna pe crearea spaţiului potrivit pentru clienţii noştri, spaţiu care este proiectat şi construit pentru a se potrivi nevoilor lor. Deoarece deţinem proprietăţile pe termen lung, ajungem să înţelegem cu adevărat businessurile chiriaşilor noştri, ceea ce înseamnă că atunci când ei sunt pregătiţi să se extindă suntem gata să-i ajutăm. În majoritatea parcurilor noastre industriale, strategia CTP este de a avea la dispoziţie terenuri suplimentare alocate pentru dezvoltare, oferindu-le clienţilor flexibilitatea de care au nevoie pentru a se extinde. Acest lucru este apreciat de mulţi dintre clienţii noştri multinaţionali, care caută tot mai mult să producă nearshoring pentru clienţii lor de pe pieţele europene."
Înfiinţată în 1988, Kunshan Huguang Automotive Electric Co., Ltd. este o companie privată, specializată în dezvoltarea şi producţia de cablaje auto de înaltă şi joasă tensiune. Este lider de piaţă în acest sector, fiind cunoscută pentru inovaţia şi capacitatea sa de a dezvolta produse de ultimă generaţie.
CTPark Deva II este situat strategic în Băcia, pe autostrada E79, la doar câţiva kilometri de autostrada A1, care face legătura cu Bucureştiul şi cu graniţele cu Ungaria şi Serbia. De asemenea, beneficiază de legături excelente de transport public către zonele locale din jur.
România este a doua piaţă ca mărime a CTP, reprezentând peste 2,6 milioane de metri pătraţi din portofoliul său de spaţii industriale şi logistice de clasă A în peste 15 oraşe din România, printre care Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta.