Producţia de vin a Domeniilor Ostrov a crescut la 10 milioane de litri în 2023

Companii / 7 decembrie 2023

Aurel Ştefan, directorul comercial al companiei

Aurel Ştefan, directorul comercial al companiei


Domeniile Ostrov inregistrează în acest an o producţie de vin de 10 milioane de litri, în creştere cu peste 11% faţă de volumul de 9 milioane de litri consemnat anul trecut, iar din luna decembrie compania a început să exporte în China, a declarat Aurel Ştefan, directorul comercial al companiei.

"Recoltatul s-a încheiat, iar lunile noiembrie şi decembrie sunt mult mai bune pe partea de vânzări. Şi la vin, şi la conserve, există o sezonalitate în privinţa vânzărilor. De asemenea, ultimul trimestru al anului este cel mai bun la vin, datorită sărbătorilor. Anul acesta am excelat la roşii şi mazăre, unde am avut producţii foarte bune, dar la fasole nu, din cauza secetei. La mazăre avem cerere tot mai mare de la an la an, ne gândim să creştem un pic. Suntem cei mai mari producători de castraveţi Fabio", a afirmat Ştefan.

De asemenea, în primele zece luni din acest an, compania înregistrează un avans valoric de 75% a vânzărilor de conserve şi de 15% a vânzărilor de vin.

Pe lângă hectarele cultivate cu viţă de vie, compania deţine şi terenuri pe care cultivă mazăre, roşii de grădină sau alte legume. În acest an, producţia de mazăre a fost mai mare cu 62% faţă de anul trecut, în timp ce recolta de roşii a crescut cu 50%.

Potrivit lui Ştefan, compania a avut şi o recoltă bună de piersici, iar 2023 este al doilea an consecutiv în care compania produce compot de piersici cu jumătăţi de fruct.

Compania vinde, anual, întreaga producţie de vin, cu excepţia unei cantităţi de circa 2 milioane de litri pe care o păstrează în stoc pentru învechire pentru perioade de la trei până la şase ani. Compania deţine un areal viticol de 1.200 de hectare în judeţul Constanţa, DOC Oltina şi IG Terasele Dunării şi 200 de hectare viţă de vie cu struguri de masă.

Domeniile Ostrov exportă aproximativ 10% din producţia de vin şi de conserve în special în statele cu comunităţi mari de români.

"Sunt mulţi importatori care vor să cumpere zacuscă sau gem sau fasole. La export vindem în medie 10% din producţia de vin şi de conserve. Vindem deja în afara Europei, iar din această lună livrăm şi în China. O luăm pas cu pas. 90% din producţie o vindem anual în România în zona de retail, un pic horeca şi online. Dar, de la an la an ne creşte şi exportul şi nu excludem nicio piaţă", a adăugat Ştefan.

Pentru anul următor, Domeniile Ostrov vor menţine suprafeţele cultivate cu viţă de vie, dar, în funcţie de piaţă, ar putea extinde suprafeţele pe zona de legume. Compania plantează legume şi fructe în funcţie de cerere şi ar putea majora cu 200 hectare anual suprafeţele cultivate cu mazăre sau roşii pe baza unor parteneriate cu fermierii locali.

Potrivit lui Ştefan, este "foarte vizibilă" cererea de legume româneşti pe piaţă, iar compania a contractat deja toată peroducţia pentru anul viitor. De asemenea, a primit o ofertă de a cultiva legume inclusiv în Egipt, dar încă evaluează această eventualitate.

Totodată, datorită faptului că în acest an s-au stabilizat preţurile la energie, compania nu întrevede pentru primele trei luni ale anului viitor riscul majorării preţurilor.

(C)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb