Produsele "Cesarom" ajung pe rafturile magazinelor din Moldova, Grecia, Bulgaria sau Ungaria

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 11 ianuarie 2013

Produsele "Cesarom" ajung pe rafturile magazinelor din Moldova, Grecia, Bulgaria sau Ungaria

În anul 2004, Cesarom a devenit membru al grupului austriac Lasselsberger, acesta fiind unul dintre cei mai renumiţi producători europeni şi mondiali de plăci ceramice (gresie, faianţă, brâu, decor). Cu aceasta ocazie, compania şi-a schimbat numele în Lasselsberger SA, dar a păstrat marca de produs CESAROM.

Interviu cu domnul Toni Teau, CEO al Lasselsberger România

Reporter: Cum apreciaţi activitatea Lasselsberger România în aceas-tă perioadă de criză economică?

Toni Teau: Lasselsberger Româ-nia a avut activitate intensă şi în perioada de criză economică. Aşteptările noastre pe termen scurt şi mediu vizează creşterea vânzărilor, majorarea capacităţii de producţie, crearea şi lansarea unor noi sortimente de produse ceramice.

O ameninţare majoră o reprezintă creşterea costurilor de producţie influenţată de contextul economic şi social.

Reporter: Cât de afectată a fost compania pe care o conduceţi de căderea abruptă a pieţei imobiliare, res-pectiv a construcţiilor?

Toni Teau: În anul 2011, românii au achiziţionat în medie 35 de mp de gresie şi faianţă, cu 10% mai puţin decât în 2008. Puterea de cumpărare scăzută a românilor din ultima perioa-dă i-a determinat pe aceştia să placheze suprafeţe mai mici din locuinţe cu gresie şi faianţă, ducând la diminuarea volumului mediu de plăci ceramice achiziţionate. Scăderea preţului mediu la gresie şi faianţă a fost determinată cu precădere de creşterea importurilor şi achiziţiilor intracomunitare de plăci ceramice de o calitate îndoielnică. Fluctuaţiile de acest gen însă nu ar trebui să afecteze foarte profund business-ul. Stă în puterea şi capacitatea noastră să reorientăm afacerea astfel încât să se adapteze situaţiilor generate de piaţa în continuă mişcare.

Reporter: Care au fost măsurile luate pentru contracararea efectelor crizei economice?

Toni Teau: Dincolo de optimizarea activităţilor în cadrul Lasselsberger România, misiunea noastră a fost şi rămâne aceea de a asigura o continuă îmbunătăţire a calităţii produselor şi serviciilor ce le oferim. Diversificarea produselor în funcţie de cerinţele clienţilor, noile texturi şi desig-nuri lansate ne-au ajutat şi ne vor ajuta să rămânem în topul preferinţelor clienţilor de plăci ceramice. Consolidarea şi păstrarea unei relaţii de colaborare corecte şi eficiente cu partenerii Lasselsberger România prin mijloace eficiente, precum şi menţinerea şi promovarea unei politici comerciale transparente, având în vedere conjunctura generală actuală, reprezintă obiectivul nostru principal.

Reporter: Câţi salariaţi are compania în prezent?

Toni Teau: Lasselsberger Româ-nia are aproximativ 500 de angajaţi.

Reporter: Ce produse noi aţi lansat în 2012?

Toni Teau: Am investit în 2012 în lansarea pe piaţă a unui nou format de faianţă, respectiv 20x40 cm. Decizia a fost luată în contextul schimbării de preferinţe a românilor în ceea ce priveşte formatul gresiei şi al faianţei. Pentru anul 2013 am pregătit 10 colecţii noi cu influenţe romantice, clasice sau moderne, destinate amenajării spaţiilor de baie sau bucătărie. Colecţiile sunt: Creta, Fantasy, Life, Madras, Magnet, Metropolis, Onix, Opal, Primavera şi Satin.

Reporter: Intenţionaţi să vă extindeţi?

Toni Teau: Dorim să ne extindem reţeaua de distribuţie la nivel naţional. De asemenea, an de an vom îmbogăţi portofoliul de produse cu noi colecţii de plăci ceramice ce corespund celor mai noi tendinţe în domeniu.

Reporter: S-au schimbat preferinţele consumatorilor după această perioadă de criză? Dacă da, în ce fel?

Toni Teau: În anul 2011 şi începutul anului 2012, puterea de cumpărare a românilor a fost scăzută, însă cu toate acestea românii au încercat să se alinieze tendinţelor internaţionale în materie de amenajări interioare. Plăcile ceramice de dimensiuni mici încep să fie mai puţin dorite de către clienţi. Aceştia se aliniază practic tendinţelor internaţionale de amenajare a locuinţei, iar marea lor majoritate aleg formatele mai mari şi mai elegante, de 20x40 cm şi 25x50 cm. În acest moment, se cumpără tot mai multe plăci ceramice în game de culori pastelate a căror monotonie este înlăturată de folosirea elementelor complementare de decorare (brâuri, medalioane, decoruri) în culori puternice şi grafică minimalistă.

Astfel, majoritatea românilor cumpără colecţii de plăci ceramice care conţin şi plăci decorative. Datorită evoluţiei extraordinare a tehnologiilor de decorare, cât şi a materialelor utilizate în acest scop, posibilităţile şi tipurile de decor ce se pot obţine au devenit nenumărate.

Românii sunt atraşi în special de plăcile de decor care imită fidel diverse materiale din natură sau modă, iar noi încercăm de fiecare dată să le răs-pundem cerinţelor prin portofoliul variat de colecţii de plăci ceramice.

Reporter: Cât din producţie se exportă?

Toni Teau: Cu o capacitate de producţie de 6,7 milioane de mp de gresie şi faianţă, Cesarom a efectuat în ultimii ani şi exporturi pe pieţele din regiune. Astfel, în acest moment, produsele companiei ajung pe rafturile magazinelor de profil din Republica Moldova, Grecia, Bulgaria sau Ungaria.

Reporter: Care sunt proiectele de viitor ale companiei?

Toni Teau: Principalele proiecte de viitor ale companiei vizează optimizarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii produselor şi serviciilor puse la dispoziţia clienţilor. Diversificarea portofoliului de produse prin introducerea de noi sortimente, de noi texturi şi elemente de design inedite, posibile prin tehnici inovative de decorare a plăcilor ceramice ne vor ajuta să continuăm să fim o companie ce reuşeşte să menţină interesul clienţilor şi să le ofere acestora soluţii adaptate nevoilor lor.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb