Profitul Alro Slatina a scăzut de şase ori în primul semestru, la 35,31 milioane lei

F.A.
Companii / 13 august 2009

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a obţinut un profit net de 35,31 milioane lei (8,34 milioane euro) în primele şase luni ale acestui an, de peste şase ori mai mic decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce veniturile sale s-au comprimat cu o treime, a informat joi compania.

În primul semestru al anului trecut, Alro Slatina a avut un profit net de 219 milioane lei.

"Rezultatele financiare ale primului semestru al acestui an demonstrează hotărârea Alro de a-şi menţine viabilitatea chiar şi în cele mai defavorabile condiţii ale pieţei. Strategia noastră a făcut posibilă reducerea costurilor şi a stocurilor, păstrând compania profitabilă, în ciuda deprecierii economiei mondiale", spune Marian Năstase, vicepreşedintele consiliului de administraţie al Alro

"În momentul de faţă, remarcăm uşoare semne de redresare a pieţei, iar dacă nu apar situaţii neprevăzute în viitor, această redresare progresivă ar putea să continue. Rămânem încrezători că strategia noastră ne va ajuta, în continuare, în abordarea contextului economic actual şi să beneficiem de creşterea cererii, în momentul în care piaţa îşi va reveni", a adăugat el.

Compania a atras venituri totale de 780,08 milioane lei (184,45 milioane euro) în intervalul ianuarie-iunie 2009, cu 32,6% mai mici decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, de 1,16 miliarde lei. Totodată costurile societăţii s-au comprimat, însă cu doar 17,5%, la 744,77 milioane lei (176,1 milioane euro), faţă de nivelul atins în primul semestru al anului trecut, de 903,23 milioane lei.

În primele şase luni ale acestui an, afacerile Alro Slatina s-au comprimat cu 28%, la 718,7 milioane lei (169,9 milioane euro), după ce în perioada echivalentă a anului trecut cifra de afaceri se ridicase la 999,58 milioane lei.

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a semnat în prima jumătate a acestui an mai multe contracte în valoare de aproape 150 milioane lei, pe baza cărora urmează să livreze produse şi să presteze servicii pentru Vimetco Extrusion, potrivit unui raport de audit publicat anterior.

Pentru anul 2009, Alro Slatina estimează scăderea profitului net la 22,02 milioane dolari, de peste patru ori sub nivelul înregistrat în 2008, anticipând scăderea veniturilor de 2,2 ori.

Compania are un capital social de 356,89 milioane lei, divizat în 713,78 milioane de acţiuni, cu valoarea nominală de 0,50 lei. Acţionarul majoritar al Alro este grupul Vimetco, înregistrat în Olanda, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitski. Vimetco deţine 84,18% din Alro.

Alro Slatina are o valoare de piaţă de 1,52 miliarde lei (359,85 milioane euro), potrivit cotaţiei de 2,13 lei/acţiune, stabilită în şedinţa bursieră de joi. Titlurile Alro se tranzacţionează la categoria I a pieţei reglementate a BVB, sub simbolul ALR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb