Profitul conglomeratului Berkshire Hathaway a crescut cu 21% anul trecut

I.D.
Companii / 28 februarie 2016

Profitul conglomeratului Berkshire Hathaway a crescut cu 21% anul trecut

Profitul conglomeratului Berkshire Hathaway, condus de miliardarul american Warren Buffett, a crescut cu 21% anul trecut, la 24,08 miliarde de dolari, chiar dacă mai multe investiţii importante ale acestuia au avut o evoluţie sub cea a pieţei, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Acţiunile Berkshire au scăzut cu 12% anul trecut, afectate de participaţiile deţinute în companii precum American Express, Wal-Mart Stores şi International Business Machines (IBM). Pe parcursul anului 2015, indicele S&P 500 al pieţei americane, utilizat ca referinţă, a scăzut cu mai puţin de 1%, informează WSJ.

Rezultatele Berkshire au fost influenţate negativ şi de scăderea preţului petrolului, care a pus probleme unor companii din portofoliu, precum BNSF Railway şi asigurătorul Geico, scrie cotidianul.

"Berkshire a avut un an mai dificil în 2015. Am înţeles că are o expunere mai mare faţă de petrol decât credeam anterior, atât în ce priveşte încasările BNSF, cât şi rezultatele altor companii, inclusiv Geico", a declarat Clifford Gallant, analist la Nomura.

Preţul mai mic la petrol este un factor pozitiv pentru multe dintre companiile controlate de Berkshire, notează Wall Street Journal, dar reprezintă o problemă tot mai mare pentru active cheie, precum BNSF Railway, care obţine o mare parte din venituri de pe urma transportului pe calea ferată de petrol şi produse petroliere. În 2014, BNSF Railway a generat aproximativ o cincime din profitul Berkshire, notează WSJ.

Şi afacerile Geico au avut de suferit, întrucât asigurătorul a plătit daune mai mari anul trecut, după ce preţul mic la carburanţi şi evoluţia bună a economiei americane au condus la creşterea numărului de şoferi şi, implicit, a celui de accidente, a precizat sursa citată.

Potrivit unui top al miliardarilor întocmit de Bloomberg, Buffett se află pe locul al treilea în lume ca avere, cu 62,1 miliarde de dolari, după Bill Gates - 80,9 miliarde de dolari şi Amanacio Ortega - 67,1 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb