Profitul Google a scăzut cu 5,3% în al treilea trimestru, deşi veniturile au crescut considerabil

A.C.
Companii #IT / 17 octombrie 2014

Profitul Google a scăzut cu 5,3% în cel de-al treilea trimestru al acestui an, la 2,81 miliarde de dolari, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în pofida unui avans puternic al veniturilor, pe fondul încasărilor mai mici generate de publicitatea online şi al cheltuielilor mai mari, transmite The Wall Street Journal.

Profitul net a scăzut cu 5,3%, la 2,81 miliarde de dolari, prin comparaţie cu al treilea trimestru din 2013, când s-a situat la 2,97 de miliarde de dolari.

În schimb, veniturile totale ale companiei au urcat cu 20% în al treilea trimestru, la 16,52 miliarde de dolari, faţă de 13,75 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Rezultatul este puţin sub aşteptările analiştilor, care au anticipat venituri totale în valoare de 16,58 miliarde de dolari, potrivit sursei citate.

Excluzând vânzările aferente partenerilor din afara grupului, veniturile Google au fost de 13,2 miliarde de dolari în perioada analizată, sub prognoza analiştilor financiari, potrivit Bloomberg.

Rezultatele includ şi divizia Motorola Mobility, care este în proces de vânzare către grupul Lenovo din China şi este încadrată la operaţiuni discontinue.

Cheltuielile au urcat cu 28% în cel de-al treilea trimestru, în timp ce costurile pentru cercetare şi dezvoltare au înregistrat un avans de 46%, în condiţiile în care Google investeşte în construcţia unor noi centre de date, pentru a putea livra mai mult conţinut pe Internet.

La nivelul primelor nouă luni din acest an, cheltuielile s-au ridicat la 7,4 miliarde de dolari, în urcare cu 45% faţă de acelaşi interval din 2013, când s-au situat la 5,1 miliarde de dolari.

Printre factorii care au influenţat aceste rezultate, se numără şi impozitele pe care Google a trebuit să le achite, în creştere cu 40% faţă de trimestrul al treilea din 2013, din cauza unor taxe adiţionale legate de patentele Motorola.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb