Prognoză: piaţa globală a tehnologiei va scădea în 2014

F.A.
Companii #IT / 6 ianuarie 2014

Piaţa globală a tehnologiei se aşteaptă să scadă anul acesta, în contextul în care domeniul stagnează în ţările în curs de dezvoltare, iar companiile se zbat să găsească o inovaţie care să înlocuiască telefoanele inteligente (smartphone-urile) şi tabletele, relatează Financial Times.

Vânzările de produse din domeniul hi-tech au înregistrat un reviriment, în ciuda crizei financiare, datorită interesului pentru dispozitive mobile, dar prognoza pentru 2014 este de scădere cu 1% a încasărilor, anunţă Consumer Electronics Association (CEA). Steve Koenig, director al CEA, a avertizat că industria încă nu a găsit un motor de creştere care să înlocuiască smartphone-urile şi tabletele. Declaraţia a fost făcută înaintea unei expoziţii de profil ce va avea loc, de marţi până joi, în Las Vegas.

Koenig se aşteaptă că dispozitivele portabile (precum ceasurile inteligente şi termostatele controlate prin WiFi) vor trezi interes la expoziţie, dar a precizat că va mai trece timp până când ele vor intra în producţia de masă, cuvântul-cheie fiind "inovaţie".

Domnia sa a mai declarat că industria se va baza din ce în ce mai mult pe dispozitivele ieftine, capabile să penetreze pieţele emergente, în condiţiile în care creşterea vânzărilor se va diminua anul acesta la 297 de dolari per smartphone, faţă de 444 de dolari, nivelul din 2010, potrivit estimărilor CEA.

Aceleaşi estimări arată că întregul sector a crescut cu aproape 3% în 2013, la 1,068 trilioane de dolari, dar dar încasările cel mai probabil vor scădea anul acesta, la 1,055 trilioane de dolari. Pieţele dezvoltate vor înregistra o scădere a cifrelor de afaceri cu 4%, iar cele emergente cu 2%, după ce anul trecut acestea din urmă au crescut cu 9 procente.

Dintre pieţele emergente, cea asiatică este cea mai notabilă, ea crescând anul trecut cu 15%, iar anul acesta va înregistra, cel mai probabil, o creştere de 14%. Regiunea, care include şi China, a crescut atât de repede anul trecut, încât a depăşit America de Nord pentru prima dată în istorie, cu 282 miliarde de dolari, faţă de 257 miliarde de dolari înregistraţi de SUA şi Canada.

Steve Koenig a mai prognozat că diferenţele dintre pieţe se vor adânci în 2014, următorul val de creşteri fiind aşteptat în oraşele medii ale Chinei, unde consumatorii vor opta pentru mărci autohtone, mărci cu şanse mari de a penetra pieţele din Orientul Mijlociu, Africa, America Latină şi chiar şi Europa Centrală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb