Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, adoptat de Comisia Europeană

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 27 mai 2015

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, adoptat de Comisia Europeană

9,5 miliarde de euro, disponibile în perioada 2014-2020

Programul de dezvoltare rurală (PDR) al ţării noastre a fost adoptat oficial, ieri, de către Comisia Europeană, care a trasat priorităţile României pentru utilizarea celor aproximativ 9,5 miliarde de euro disponibile în perioada 2014-2020, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Din totalul fondurilor, 8,1 miliarde de euro reprezintă bugetul Uniunii Europene, incluzând 112,3 milioane euro transferaţi din plăţile directe din cadrul Politicii Agricole Comune, iar 1,34 miliarde euro reprezintă cofinanţarea naţională.

Potrivit CE, programul naţional de dezvoltare rurală (PNDR) se concentrează pe trei domenii prioritare: promovarea competitivităţii şi restructurarea în cadrul sectorului agricol, protecţia mediului şi schimbările climatice, respectiv stimularea dezvoltării economice, crearea de locuri de muncă şi o calitate mai bună a vieţii în satele din România, care este de multe ori sub nivelul naţional şi al UE.

Comunicatul Comisiei mai arată: "În cadrul primei priorităţi, "Competitivitatea sectorului agricol şi exploatarea forestieră durabilă", PDR va sprijini modernizarea a aproximativ 3.400 de ferme şi cooperative, dezvoltarea a peste 30.000 de ferme mici, precum şi instalarea în zona rurală şi începerea activităţii pentru peste 9.400 de tineri fermieri. În ceea ce priveşte "Refacerea, conservarea şi consolidarea ecosistemelor legate de agricultură şi silvicultură", peste 1,3 milioane hectare de teren agricol şi peste 800.000 ha de pădure vor beneficia de plăţi pentru a sprijini biodiversitatea şi pentru a promova practicile ecologice de gestionare a terenurilor. Alte 4,7 milioane ha vor beneficia de sprijin pentru a preveni abandonarea terenurilor şi eroziunea solului. Competenţele în domeniul agricol vor fi consolidate prin formarea a aproximativ 184.000 de persoane, în cadrul celor două priorităţi menţionate anterior. În ceea ce priveşte prioritatea "Incluziune socială şi dezvoltare locală în zonele rurale", vor fi create circa 27.000 de locuri de muncă în zonele rurale şi vor fi sprijinite crearea şi dezvoltarea a 3.000 de întreprinderi neagricole. Aproximativ 27% din populaţia rurală va beneficia de investiţii de îmbunătăţire a infrastructurii rurale".

După decizia CE, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat că acest program are potenţialul să ofere un sprijin însemnat zonelor rurale. În opinia sa, unul dintre cele mai mari atuuri ale conceptului acestui program îl reprezintă priorităţile principale, apreciind, însă, că fiecare stat membru sau regiune pot gândi programe care se potrivesc situaţiei lor particulare.

Comisarul european consideră că programul pentru ţara noastră se concentrează pe modernizarea fermelor şi competitivitatea sectorului agricol, precum şi pe promovarea practicilor agricole prietenoase cu mediul înconjurător.

Comisia Europeană a arătat că sprijinul pentru dezvoltarea rurală este al doilea pilon al Politicii agricole comune, furnizând statelor membre un pachet de finanţare UE, gestionat la nivel naţional sau regional în cadrul programelor multianuale cofinanţate. În total, sunt prevăzute 118 programe în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb