PROGRAMUL "NOUĂ NE PASĂ" Profesorii din mediul rural pot accesa fonduri pentru implementarea centrelor after-school pentru copiii cu risc de abandon şcolar

Comunicate de presă / 18 februarie 2021

Profesorii din mediul rural pot accesa fonduri pentru implementarea centrelor after-school pentru copiii cu risc de abandon şcolar

Echipele de cadre didactice din mediul rural care intenţionează să implementeze în şcoala lor centre de tip after-school pentru copiii aflaţi în pericol de abandon şcolar, se pot înscrie în programul "Nouă ne pasă". Procesul de înregistrare se desfăşoară prin intermediul platformei www.nouanepasa.ro în perioada 15 februarie - 4 aprilie 2021, iar ulterior există o perioadă de selecţie a aplicaţiilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Şcolile selectate primesc o bursă anuală care acoperă cheltuielile pentru masa copiilor, materialele didactice şi plata profesorilor care predau la after-school. În cadrul programului, echipele de profesori au acces la resurse alternative pentru predare şi sunt susţinute pentru a găsi metodele optime pentru motivarea şi integrarea copiilor în comunitatea şcolară, precum şi pentru recuperarea cunoştinţelor restante.

Ţinta programului "Nouă ne pasă", iniţiat de Fundaţia eMAG şi susţinut de Flanco, vizează în acest an extinderea cu 52 de centre tip after-school care vor asigura activităţi de educaţie remedială pentru copiii din mediul rural cu o situaţie materială sau familială dificilă.

În anul 2018, rata abandonului şcolar în România la nivel naţional a fost de 16,4%, iar potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei Salvaţi Copiii, rata de părăsire timpurie a şcolii în zonele rurale a fost de 26,6%.

"Abandonul şcolar în zonele rurale este un fenomen îngrijorător, nu vorbim doar despre situaţii

accidentale. Pandemia a accentuat acest fenomen şi, dacă nu intervenim rapid, în câţiva ani vom asista la creşterea numărului tinerilor fără nicio specializare, fără loc de muncă şi dependenţi de ajutoare sociale. Avem convingerea că drumul spre normalitate trece obligatoriu prin şcoală şi, de aceea, lansăm acest apel către dascălii proactivi, orientaţi spre soluţii, interesaţi să-i ajute pe copiii aflaţi în dificultate. Metoda noastră de intervenţie este destul de simplă, la centrele after-school se reia materia restantă, grupele sunt de maxim 8-10 copii şi încercăm să adaptăm metoda de predare nevoilor fiecărui copil", a declarat Tudor Vlad, preşedintele Fundaţiei eMAG.

În perioada 2020-2021, 1.308 de copii din 48 de comunităţi rurale au beneficiat prin participarea celor 249 de profesori la cursuri de educaţie remedială organizate prin programul "Nouă ne pasă". În cursul anului 2020, pentru cursurile susţinute în mediul online, au fost asigurate de către fundaţie şi tablete cu conexiune la internet astfel încât copiii să poată participa la ore.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb