Programul pentru Pescuit va fi trimis pentru aprobarea CE, la sfârşitul lunii iunie

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 8 iunie 2007

Programul Operaţional pentru Pescuit va fi finalizat şi trimis Comisiei Europene pentru aprobare la sfârşitul lunii iunie, urmând ca din 1 iulie să se primească proiecte pentru accesarea fondurilor UE destinate pescuitului, a declarat, joi, pentru NewsIn, preşedintele ANPA, Gheorghe Ştefan.

"Programul a fost elaborat în colaborare cu experţi de la Bruxelles, astfel încât putem să primim proiecte imediat ce planul este finalizat, chiar dacă nu este aprobat de Comisia Europeană", a declarat, joi, pentru NewsIn, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), Gheorghe Ştefan.

Acesta a precizat că Programul Operaţional pentru Pescuit poate fi aprobat în cel mult patru luni, dar proiectele se pot depune începând cu 1 iulie.

"În ceea ce priveşte fondurile primite pentru pescuit şi acvacultură pentru acest an, estimăm că vom reuşi să cheltuim zece milioane de euro din cele 18 milioane de euro alocate pentru 2007", a precizat Gheorghe Ştefan.

Potrivit acestuia se vor primi proiecte pentru toate măsurile prevăzute în Programul Operaţional pentru Pescuit, însă se estimează că cele mai multe solicitări se vor primi pentru acvacultură. Solicitantul va depune proiectul la ANPA, iar plăţile vor fi realizate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

"Una dintre cele mai importante măsuri este dezvoltarea acvaculturii şi pentru aceasta ne aşteptăm să primim un număr mare de proiecte", a explicat Gheorghe Ştefan.

Proiectele pentru dezvoltarea acvaculturii pot beneficia de o cofinanţare de 60 %, din care 45 % reprezintă fonduri europene, iar diferenţa este asigurată de la bugetul de stat. Beneficiarii acestei măsuri pot fi agenţii economici, asociaţiile şi organizaţiile de producători sau instituţiile publice.

Prin intermediul acestei măsuri, se urmăreşte creşterea numărului fermelor mici de acvacultură de la 30 la 80, dar şi refacerea şi modernizarea a 70.000 de hectare de amenajări piscicole. De asemenea, până în 2013, se doreşte creşterea numărului de angajaţi din acest sector, precum şi introducerea a trei-patru specii de peşti în producţia obţinută în acvacultură.

În Programul Operaţional pentru Pescuit sunt stabilite cinci axe prioritare în funcţie de care se vor aloca fondurile europene, respectiv adaptarea flotei de pescuit, acvacultură, măsuri de interes comun, dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti şi asistenţă tehnică.

În perioada 2007-2013, România primeşte 230 de milioale de euro din Fondul European pentru Pescuit (FEP), iar instituţia care va gestiona aceste fonduri este ANPA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb