PROIECT BROWNFIELD AL PRIME KAPITAL Silk District - ansamblu imobiliar de 200 milioane euro, în Iaşi

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 19 aprilie 2019

Silk District - ansamblu imobiliar de 200 milioane euro, în Iaşi

Pentru finanţarea proiectului, dezvoltatorul colaborează cu investitori din Africa de Sud

Prime Kapital activează de mai mult de zece ani pe piaţa noastră, având proiecte imobiliare finalizate sau în derulare în mai multe oraşe din ţară

Prime Kapital intră pe piaţa ieşeană cu un proiect imobiliar de anvergură întins pe 10 hectare, în valoare de 200 de milioane de euro.

Silk District, primul complex mix-ed-use pe care Prime Kapital îl aduce în ţara noastră, vine să completeze oferta din sectorul office şi rezidenţial din Iaşi, după cum au afirmat reprezentanţii dezvoltatorului.

Lansat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, ansamblul imobiliar brown-field reprezintă cea mai mare investiţie de profil din zona Moldovei şi va revoluţiona piaţa din regiune, au mai spus sursele citate.

Silk District va avea două componente principale: birouri de categoria A, cu o suprafaţă de aproximativ 100.000 mp, şi 2.500 de apartamente. Complexul imobiliar va cuprinde spaţii de retail şi servicii, parcuri, zone de agrement şi de relaxare, o clinică medicală, o grădiniţă şi un hotel de 4 stele cu spaţii de organizare a conferinţelor, sală de fitness şi piscină.

În interiorul Silk District vor putea fi organizate târguri de weekend, mini-festivaluri de cultură şi divertis-ment şi cinema în aer liber, a anunţat Maggie Kitshoff, director executiv rezidenţial & office Prime Kapital.

Potrivit domniei sale, Silk District va susţine conceptul de cartiere ecologice, transportul în comun, mersul pe bicicletă şi pe jos, precum şi utilizarea maşinilor electrice, punând la dispoziţie infrastructura necesară, bine conectată la cea existentă.

Proiectul are la bază concepte şi tehnologii de dezvoltare verzi, acestea fiind integrate încă din faza incipientă. Astfel, circa jumătate din teren va fi acoperit cu spaţii verzi, zone pietonale şi de agrement, iar locurile de parcare vor fi dispuse în spaţii amenajate la subsol, pe o suprafaţă de circa 140.000 de metri pătraţi, conform doamnei Kitshoff.

Reprezentanţii Prime Kapital au menţionat că Silk District va schimba panorama zonei prin reconversia fos-tului sit industrial şi va crea o nouă comunitate urbană, diminuând presiunea existentă pe centrul oraşului.

Fiind o investiţie sustenabilă, clădirile din cadrul Silk District vor fi certificate BREEAM - Building Research Establishment Environmental Assessment Method, au adăugat aceştia. Maggie Kitshoff a precizat, printre altele: "Vrem ca Silk District să se autosusţină şi să se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale oraşului" .

Colaborând cu investitori din Africa de Sud, Prime Kapital promite că întreg proiectul va fi gata la finalul anului 2024, urmând să fie dezvoltat în patru etape. Prima ar urma să înceapă anul viitor şi să fie finalizată în cel de-al treilea trimestru al lui 2021. În prezent, dezvoltatorul este în faza de obţinere a avizelor pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital, a declarat: "Silk District este o altă mare investiţie a noastră în Iaşi, unde suntem deja prezenţi prin Mall Moldova, centrul comercial super-regional pe care îl extindem în prezent la o suprafaţă închiriabilă de peste 100.000 mp (n.r. investiţie de circa 100 milioane euro). Oraşul are fundamente economice solide şi suntem încântaţi să colaborăm cu autorităţile locale pentru a sprijini Iaşiul să işi fructifice avantajele competitive, să îmbunătăţească calitatea vieţii pentru locuitorii săi şi să rămână atractiv pentru noile generaţii".

Sursele citate consideră că piaţa ieşeană permite astfel de investiţii şi anunţă că ansamblul Silk District va permite închirierea de spaţii office pentru circa 12.000-14.000 de persoane.

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor şi operator imobiliar important, activ în Europa Centrală şi de Est. Cu o prezenţă amplă pe piaţa din ţara noastră, acesta este integrat pe verticală. Echipa numără peste 200 de specialişti în domeniul imobiliar, ce îmbină competenţe multi-disciplinare şi acoperă întregul lanţ valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziţia, designul şi construcţia proiectelor până la închirierea, vânzarea şi administrarea proprietăţilor.

Prime Kapital investeşte de mai mult de zece ani pe piaţa noastră, având proiecte imobiliare finalizate sau în curs de derulare în mai multe oraşe din ţară, cum ar fi, de exemplu, Piteşti sau Târgovişte .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb