PROIECT DE LEGE: PRO România vrea un venit minim vital pentru cetăţeni

A.D.
Comunicate de presă / 2 iunie 2020

PRO România vrea un venit minim vital pentru cetăţeni

Pro România a introdus un proiect legislativ în Parlament menit să asigure venitul minim pentru cetăţenii afectaţi de actuala criza economica generată de pandemia Covid-19.. Astfel, ajutorul urmează să fie calculat ca diferenţă dintre suma de 1500 de lei şi venitul net lunar al persoanei, propune PRO România.

Specialiştii PRO România susţin că măsura trebuie să fie valabilă atât pe perioada

stării de alertă, cât şi pe o durată de un an după finalizarea acesteia. De asemenea, se

propune majorarea cuantumului aferent venitului minim vital pentru familiile monoparentale cu suma de 500 de lei. Pentru familiile cu trei persoane majore care

locuiesc în aceeaşi gospodărie se acordă un ajutor de maximum 3000 de lei, respectiv

4000 de lei pentru cele cu mai mult de trei membri peste 18 ani.

PRO România susţine că, fără reglementarea venitului minim vital, românii vor fi puşi în situaţia de a nu-şi permite alimentele sau medicamentele necesare. Asta cu atât mai mult cu cât guvernul Orban refuză să aplice legea care majorează pensiile, iar numărul celor care au rămas fără un loc de muncă trece de un milion.

O măsură similară a fost implementă deja în Spania, acolo unde fiecare persoană care câştigă mai puţin de 200 de euro primeşte, de la stat, o diferenţă de 456 de euro. PRO România semnalează faptul că statul român trebuie să aibe în vedere practicile altor ţări în ceea ce priveşte protecţia cetăţenilor.

De altfel, cele mai multe dintre măsurile propuse de PRO România de la începerea crizei au ca referinţă proiecte de succes implementate în alte state adaptate, cu ajutorul specialiştilor din fiecare domeniu, realităţii din ţara noastră.

Pentru urgentarea adoptării acestei măsuri, PRO România a inclus toate prevederile descrise mai sus în proiectul de lege privind venitul minim garantat, iniţiativă proprie depusă încă din luna aprilie, aflată în procedură legislativă.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Atenție Pinocchio!, dacă nu triplezi aceste sume nu treci de 1,99 la sută la numărătoare. Ai găsit petrol sub insula Belina cu jupanul sau te împrumută amicul turc cu câteva miliarde de euro??

    1. Haideti sa impozitam real multinationalele nu maruntis pentru spaga guvernantilor. Ne miram ca toti cu sange in instalatie si fara pile pleaca din tara. Asta vrem ? Daca PNL si PSD nu se inteleg la pensii si alte lucruri de principiu s-ar putea ca noul PSD incet dar sigur sa devina Pro Romania , chiar daca la multi nu le place ( electoratul se va radicaliza in principal pe stanga catre PRO Romania si USR ). Inca 4-5 luni si PNL ajunge la 10%-maxim 15% cu politica de doi bani pe care o promoveaza.

      Venitul minim "vital" pentru cetatenii tarii trebuie a fie insotit obligatoriu (pentru ca altfel nu vor fi fonduri pentru acest venit) de un venit maximal al baronilor (o plafonare a hotiilor). PSD-ul ne tot vorbeste de saracia din Romania, dar omite sa ne puna ca aracia asta este rezultatul hotiilor practicate de 30 de ani de baronii si clanurile din PSD. Eliminati hotia din politica si veniturile romanilor vor creste, autostrazile vor rasari si spitalele se vor inalta peste vilele baronilor (cele din Romania, nu din America de Sud).

      Hotia trebuie impozitata in primul rand, dar PSD-ul nu va "impozita" PSD-ul niciodata.

    Venitul minim absolut garantat și platit de stat ar trebui sa fie de 500 de euro de persoana (suma neimpozabila). Ce mai câștiga omul în plus prin munca, e socoteala lui și se impozitează.

    1. Asa este la voi in Rusia?

      Nici eu nu cred că în Rusia , ~ Cine nu muncește, mănâncă~. ( și ce ar face puturosul-asistat social dar zdravăn și bun de muncă, cu 500 de ruble?). În Rusia nu există un PSD care.... cumpara voturi cu pomeni electorale, cu uriașe minciunele electorale, încurajează nemunca cu o armată uriașă de asistați sociali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb