Proiect de valorificare a cetăţilor Poienari şi Oratea

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 14 iulie 2009

Poienari va intra într-un program de reabilitare şi valorificare turistică, urmând să devină un punct de atracţie în jurul căruia să se dezvolte ulterior o adevărată staţiune turistică

Poienari va intra într-un program de reabilitare şi valorificare turistică, urmând să devină un punct de atracţie în jurul căruia să se dezvolte ulterior o adevărată staţiune turistică

Cetăţile medievale Poienari şi Oratea, din zona montană a judeţului Argeş, vor intra într-un program de reabilitare şi valorificare turistică, urmând să devină două puncte de atracţie în jurul cărora să se dezvolte ulterior adevărate staţiuni turistice, informează Agerpres.

Consiliul Judeţean Argeş a aprobat recent întocmirea studiilor de fezabilitate şi a documentaţiei tehnico-economice pentru reabilitarea cele două monumente, pentru care se încearcă obţinerea unor finanţări externe, în cadrul programelor de valorificare a patrimoniului cultural susţinute de Uniunea Europeană.

Autorităţile judeţene au în vedere ca, după finalizarea lucrărilor de restaurare şi reabilitare, cele două monumente să contribuie decisiv la dezvoltarea turistică a zonelor în care se află.

Conform Masterplanului pentru dezvoltarea turistică a zonei montane a judeţului Argeş, realizat de Agenţia de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare, cu sprijinul unor consultanţi francezi, aceste obiective istorice "vor valorifica potenţialul peisagistic prin traseele turistice de drumeţie sau cicloturism".

"Aici se vor amenaja puncte de informare, de unde turistul poate afla detalii interesante cu privire la evenimentele istorice petrecute de-a lungul timpului in zona respectivă. Locuitorii comunelor limitrofe vor fi primii beneficiari ai acestei dezvoltări, prin locurile de muncă ce se vor crea, prin posibilitatea de valorificare a produselor din gospodăria proprie, stimulându-i să facă trecerea de la producţia de autoconsum la producţia pentru piaţă. Concomitent, se vor dezvolta şi anumite tipuri de servicii, pe care întreprinzătorii locali le pot pune la dispoziţia turiştilor. Toate acestea vor conduce la o dezvoltare durabilă a zonelor respective, consolidând economia locala şi stăvilind astfel depopularea satelor", se arată în documentul menţionat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb