PROIECT EDITORIAL SUSŢINUT DE BANCPOST Bancpost reia vânzarea de unit-link

Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 22 iulie 2014

Bancpost reia vânzarea de unit-link

Până pe 25 iulie, cei interesaţi pot investi în asigurarea de viaţă cu componentă investiţională de la Bancpost. Anul trecut, banca a vândut 2.800 de astfel de poliţe, în valoare de 7 milioane euro.

"Produsul unit-link lansat anul trecut a înregistrat o performanţă pozitivă, ca urmare a faptului că indicele bursier de referinţă de care depindea profitul produsului, Eurostoxx50, a fost pe plus la maturitatea poliţelor. Astfel, cei 2.800 de clienţi care au investit în acest produs au beneficiat de un randament de 10%, foarte bun comparativ cu produsele tradiţionale de economisire, de exemplu, mai ales că poliţa oferă şi o importantă componentă de protecţie", declară reprezentanţii Bancpost.

Ediţia de anul acesta a produsului unit-link, "Perspective pentru Banii Tăi 2014" are o fereastră de vânzare deschisă până pe 25 iulie şi se adresează clienţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani. Produsul oferă acoperire pentru cazurile de deces în urma unui accident, iar durata contractului este de un an. Suma asigurată este de maxim 20.000 de lei, iar prima de asigurare minimă - de 5.000 de lei. Nu se solicită evaluare medicală pentru încheierea contractului.

Performanţa noului produs se calculează pe baza evoluţiei indicelui bursier european Eurostoxx 50. Dacă la maturitate valoarea indicelui este mai mare cu 5% faţă de cea de la debutul contractului, clientul marchează un profit de 8,3%, adică suma investită plus un randament de 8,3%. În situaţia în care evoluţia indicelui este cuprinsă între 0% şi 5% faţă de valoarea iniţială, clientului i se va returna 100% din prima netă investită. Dacă evoluţia burselor europene s-a dovedit a fi nefavorabilă, iar valoarea indicelui este mai mică decât la debutul contractului, asigurătorul va plăti 95% din prima neta investită. Capitalul investit reprezintă suma plătită de client, din care se scade costul asigurării.

Costul asigurării este de 1,25% din suma plătită de client. Dacă clientul doreşte să răscumpere poliţa inainte de maturitatea contractului, taxa de răscumpărare, dupa primele şase luni de valabilitate a poliţei, este de 4% aplicată la valoarea contului de la momentul rezilierii.

De reţinut că veniturile încasate de clienţi ca beneficii din produse de asigurare nu sunt supuse impozitului pe venit de 16%.

Poliţa este subscrisă de către Eurolife ERB Asigurări de Viaţă, companie care operează de 7 ani pe piaţa românească, iar anul trecut a intrat în top 10 al industriei de asigurări din România din punct de vedere al profitabilităţii, potrivit raportului anual al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Totodată, Eurolife ERB Asigurări de Viaţă este al nouălea jucător pe piaţa asigurărilor de viaţă din punctul de vedere al primelor brute subscrise, conform Media XPRIMM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb