PROIECT LEGISLATIV GERMAN REFERITOR LA EXCLUDEREA UNOR ECHIPAMENTE DIN REŢEAUA 5G:  Este nevoie de consens guvernamental privind evalurea riscurilor furnizorilor de telecomunicaţii

F.A.
Internaţional / 22 noiembrie 2020

Este nevoie de consens guvernamental privind evalurea riscurilor furnizorilor de telecomunicaţii

Guvernul german ar trebui să ajungă la un consens potrivit căruia un furnizor de telecomunicaţii reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale ca să poată exclude echipamentele acestuia din reţelele naţionale 5G, arată un proiect legislative citat de Reuters.

Cea mai recentă versiune a Legii securităţii IT vine după luni de lupte în coaliţia cancelarului Angela Merkel, care a fost împărţită în legătură cu modul de stabilire a unui mecanism politic care să evalueze dacă un furnizor poate fi de încredere.

Modul în care funcţionează acest proces va fi crucial pentru a stabili dacă gigantul chinez Huawei poate rămâne în Germania sau dacă va ajunge să fie interzis, aşa cum au decis SUA şi unii dintre aliaţii săi.

Proiectul urmăreşte să pună capăt unei diviziuni între Merkel, care favorizează relaţii comerciale strânse cu China, şi partenerii ei de coaliţie din Partidul Social Democrat (SPD), care, conduşi de ministrul de externe Heiko Maas, se uită sceptic către Beijing.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că proiectul de lege a fost prezentat, joi, altor departamente. "Proiectul pune în aplicare rezultatele discuţiilor anterioare cu ministerele şi prezintă noi propuneri de compromis", a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.

SPD ceruse un loc la masă şi un vot de veto al Ministerului de Externe pentru a permite furnizorilor de echipamente să funcţioneze în Germania - cerinţă care reprezenta un "deal-breaker" pentru Merkel şi colegii ei miniştri conservatori.

Marea Britanie a eliminat în mod explicit Huawei, cerând operatorilor de telefonie mobilă să-şi scoată treptat echipamentele din reţelele lor, în timp ce Franţa a stabilit o interdicţie implicită.

Între timp, în Suedia, o dispută juridică a escaladat după ce Huawei a făcut apel la decizia de interzicere a prezenţei sale în reţelele 5G, din motive de securitate naţională.

Cea mai recentă versiune a legii germane privind securitatea IT încearcă să rezolve problemele prin crearea unui comitet permanent format din reprezentanţi ai Cancelariei şi ai ministerelor de interne, economiei şi afacerilor externe care să funcţioneze prin consens.

În cazul în care acest comitetul de lucru nu va reuşi să ajungă la o înţelegere comună, problema va fi transmisă miniştrilor. Dacă tot nu se poate ajunge la un acord, tema va intra în procedura de soluţionare a litigiilor a guvernului german.

Procesul sinuos înseamnă că, în cazul Huawei, orice interdicţie potenţială ar necesita atât dovezi clare, cât şi convingere politică copleşitoare că echipamentul companiei prezintă riscuri de securitate - aşa cum au susţinut Statele Unite.

Acest lucru ar reprezenta o victorie tactică pentru Huawei, care neagă acuzaţiile SUA că echipamentul său ar conţine "backdoors" deschise spionilor cibernetici şi că are obligaţii faţă de Beijing.

Ar fi, de asemenea, o veste bună pentru trei operatori de telefonie mobilă din Germania - Deutsche Telekom DTEGn.DE, Vodafone VOD.L şi Telefonica Deutschland O2Dn.DE - care se bazează pe Huawei şi spun că înlocuirea echipamentelor sale ar costa miliarde.

O sursă guvernamentală a declarat că cel mai recent text ar trebui să ajungă înaintea cabinetului Merkel pentru aprobare în decembrie. Cu toate acestea, scurgerile către presă ale formelor anterioare ale proiectului au deraiat, în trecut, negocierile din coaliţia guvernamentală cu privire la această legislaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb