PROIECT RECTIFICARE BUGETARĂ Partidele politice, fără suplimentarea alocării financiare

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 27 august 2021

Cea mai recentă variantă a proiectului de rectificare bugetară, trimisă spre dezbatere Consiliului Economic şi Social (CES), nu include o suplimentare a subvenţiei acordate partidelor politice pentru acest an.

Guvernul voia iniţial să aloce 101,75 milioane de lei către Autoritatea Electorală Permanentă cu titlul de sume suplimentare pentru subvenţiile alocate de la bugetul de stat pentru finanţarea partidelor politice (100 milioane lei) şi pentru drepturile salariale ale personalului Autorităţii (un milion lei). Conform variantei de rectificare bugetare ajunsă pe masa CES, această suplimentare a sumelor acordate partidelor politice a dispărut.

Amintim că, recent, organizaţia Expert Forum a cerut Guvernului să nu mărească din nou suma pentru subvenţiile partidelor, precizând că această sumă ar urma să fie mai mare în 2021 decât anul trecut, când subvenţia a atins o valoare record de 253 de milioane de lei.

Expert Forum a arătat că partidele politice nu cheltuie mai mult de jumătate din sumele primite, iar peste 60% din bani merg spre promovare şi mai ales către presă.

"Alocările suplimentare nu se justifică şi pot ajunge să dezechilibreze şi mai mult viaţa politică, afectând în paralel independenţa jurnalistică prin cumpărarea bunăvoinţei presei. Potrivit standardelor internaţionale subvenţiile bugetare au rolul de a susţine funcţionarea şi dezvoltarea partidelor, dar ele nu trebuie să devină sursa principală sau chiar exclusivă de finanţare a acestora. În plus, aceşti bani se cheltuie netransparent, controalele fiind insuficiente", arătau cei de la Exepert Forum în solicitarea înaintată Guvernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb