Proiect turistic pe lacurile Floresca şi Tei, de 88,35 milioane lei, construit în proporţie de 30%

Simona Grigorescu
Companii #Construcţii / 21 august 2015

Proiect turistic pe lacurile Floresca şi Tei, de 88,35 milioane lei, construit în proporţie de 30%

Astăzi s-a desfăşurat o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentat stadiul proiectului "Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacentă lor)", potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Proiectul presupune realizarea unui traseu turistic, structurat în funcţie de trei modalităţi de deplasare: cu bicicleta, pietonal şi nautic. Potrivit primarului Oprescu, traseul porneşte din Lacul Herăstrău, trece prin ecluză în Lacul Floreasca şi ajunge, printr-o nouă ecluză, în Lacul Tei.

Primarul Capitalei a declarat că realizarea proiectului "presupune construirea unui adevărat pol turistic în zona lacurilor Floreasca-Tei". Pe lângă amenajarea unei ecluze navigabile, se vor construi două poduri, debarcadere pentru vaporaşe turistice, dar şi două amfiteatre pentru activităţi culturale, a mai spus acesta.

Managerul de proiect Cristina Pârvulescu a explicat că lucrările sunt executate în proporţie de 30%: "proiectul a fost structurat în cadrane de intervenţie, iar până în acest moment au fost realizate lucrările privind crearea celor trei peninsule şi lucrările de decolmatare şi de refacere a malurilor".

"De asemenea, se pregătesc lucrările pentru construcţia clădirii polifuncţionale (lac Floreasca), pentru pasarela ciclopietonală (lac Floreasca), şi ecluză (Floreasca - Tei)", mai explică managerul.

De-a lungul circuitului turistic vor fi amenajate două amfiteatre pentru activităţi culturale şi de agrement (unul pe Lacul Floreasca şi unul pe Lacul Tei), o sală poli-funcţională cu o suprafaţă de 260 mp şi o capacitate de 360 de persoane (Lacul Floreasca). Acesta mai include cinci platforme pentru activităţi culturale şi de agrement (patru pe Lacul Floreasca şi unul pe Lacul Tei), trei piscine destinate agrementului (două în Floreasca şi unul în Tei), şase porturi turistice (patru în Floreasca şi două în Tei). De asemenea, vor exista 12 debarcadere (opt pe Floreasca şi patru pe Tei) pentru ambarcaţiuni mici de agrement şi ambarcaţiuni turistice, un loc de joacă pentru copii cu o suprafaţă de 832 de mp în Lacul Floreasca şi piste de biciclete cu o lungime de 4.410 metri liniari.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul major de intervenţie 5.2 "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice".

Valoare totală a proiectului este de 88.355.487,98 lei, din care valoare neeligibilă este 10.162.990,00 lei, valoare eligibilă este 61.216.313,21 lei iar TVA-ul este de 16.976.184,77 lei.

Asistenţa financiară nerambursabilă este de 23.519.736,61 lei, iar contribuţia primăriei este 47.859.566,6 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb