Proiecte "smart city" în Târgovişte

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 17 mai 2019

Proiecte "smart city" în Târgovişte

Autorităţile din Târgovişte fac demersuri în vederea derulării de proiecte de tip "smart city".

În cadrul programului naţional Caravana Smart City 2.0. Implementarea, Daniel-Cristian Stan, edilul oraşului, a vorbit despre implementarea conceptului de "smart city" în dezvoltarea urbanistică a municipiului, anunţând, în premieră, lansarea unei aplicaţii de raportare a diferitelor incidente în municipiul pe care îl conduce. Programul, organizat de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM), se desfăşoară încă din anul 2017, fiind unicul program naţional de promovare a soluţiilor şi proiectelor de tip "smart city" din ţara noas­tră.

Primarul Stan a menţionat: "Municipiul Târgovişte se situează pe locul al doilea, la nivel naţional, privind absorb­ţia de fonduri europene, cu un cuantum de 748 euro/locuitor şi are la acest moment depuse spre finanţare, dar şi în fază de precontractare şi desfăşurare a procedurilor de achiziţie publică un număr de patru proiecte ce urmăresc conceptul SMART, care vine în sprijinul cetăţenilor şi al administraţiei publice locale. Primul proiect, realizat atât cu fonduri proprii, cât şi cu finanţare din partea Administraţiei Fondului de Mediu, se referă la dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie prin achiziţia a patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi hibrid. Al doilea proiect, în valoare totală de 28 de milioane de euro, se referă la eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public stradal din Municipiul Târgovişte, prin implementarea unui sistem eficient şi ecologic de iluminat public ce va reduce semnificativ consumul de energie neregenerativă. De asemenea, în cel mult 3 săptămâni, târgoviştenii vor avea la dispoziţie propria aplicaţie de raportare a incidentelor, astfel încât să fie facilitată transmiterea continuă şi structurată a informaţiilor dinspre cetăţeni spre administraţia publică şi invers".

Ivan Vasile Ivanoff, secretarul Judeţului Dâmboviţa, a exprimat deschiderea Consiliului Judeţean Dâmboviţa faţă de proiectele inovatoare, menite să sporească calitatea vieţii cetăţenilor şi să optimizeze funcţionarea instituţiilor: "Consiliului Judeţean Dâmboviţa îşi doreşte identificarea şi implementarea acelor soluţii integrate care să aibă efecte benefice asupra unui număr cât mai mare de cetăţeni. Municipiul Târgovişte, fostă capitală a României, merită să beneficieze de proiecte inovatoare atât pentru potenţialul cultural-istoric pe care îl deţine, cât şi ca important pol economic pentru dezvoltarea regiunii Sud-Muntenia. Sperăm că împreună vom reuşi consolidarea legislatiei şi dezvoltarea armonioasă a regiunii, cu cos­turi minime şi măsuri cât mai prietenoase cu mediul."

Asseco SEE Romania, unul dintre cei mai importanţi integratori IT şi dezvoltatori de aplicaţii bancare la nivel naţional, companie cu peste 24000 angajaţi la nivelul grupului, reprezentată la eveniment de Alex Olteanu, BDM - Public Sector, a prezentat soluţii concrete pentru smart education şi smart mobility.

Ioan Gâf-Deac, administrator public al Primăriei Sectorului 4 al Municipiul Bucureşti a prezentat principalele proiecte de tip "smart city" implementate de administraţia pe care o conduce, ca exemplu de bune practici. Printre aces­tea se numără un sistem informatic integrat de atribuire şi gestiune a parcărilor de reşedinţă/ publice, o reţea de staţii de încărcare pentru maşini electrice, sisteme de plată moderne a taxelor şi impozitelor în Sectorul 4 şi sisteme on-line de obţinere a autorizărilor comerciale şi a documentaţiilor de urbanism. Strategia managerială a Direcţiei Mobilitate Urbană Sector 4 a inclus şi crearea unui sistem digital de gestiune a solicitărilor, petiţiilor şi arestului de documente administrative.

Următoarele etape ale Caravanei Smart City 2.0 urmează să aibă loc la Ploieşti, pe 3 iunie, şi la Iaşi, în data de 10 iunie.

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM) este principala organizaţie a Industriei Smart City din România, având ca obiectiv principal dezvoltarea comunităţilor creativ-inteligente din ţară. Organizaţia se bucură de recunoaştere internaţională, fiind membră în diferite organizaţii, comisii consultative, grupuri de lucru şi este partener în programe naţionale şi internaţionale alături de cele mai importante corporaţii implicate în proiecte de "smart city".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb