Proiecte transfrontaliere cu fonduri europene în Iaşi

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 25 iulie 2008

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Iaşi 2003 va lansa, pe parcursul trimestrului al treilea al acestui an, o licitaţie de proiecte pe baza Programului Operaţional comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Aplicanţii principali şi partenerii acestora trebuie să aibă sediile în aria eligibilă a programului.

Astfel, cei interesaţi pot obţine fonduri pentru dezvoltarea economică şi socială a zonelor de graniţă prin îmbunătăţirea mediului economic, pentru mediu, pentru pregătirea situaţiilor de urgenţă şi pentru promovarea activităţilor "people to people".

În cadrul acestor domenii, pot aplica organizaţiile neguvernamentale, entităţile publice care promovează turismul, camerele de comerţ, asociaţiile profesionale, administraţiile publice locale, agenţiile de mediu, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, universităţile, agenţiile din sectorul public de transport şi energie şi furnizorii de servicii publice. Beneficiarii şi partenerii trebuie să contribuie la bugetul proiectului cu o sumă echivalentă cu 10% din contribuţia UE.

Bugetul alocat pentru proiecte poate ajunge până la două milioane de euro dacă proiectul vizează iniţiative trans-frontaliere în domeniul transportului şi energiei, sau dacă proiectele prevăd alimentarea cu apă şi managementul deşeurilor sau dacă este vorba de schimburi educaţionale, sociale şi culturale. Proiectele mai mici pot benefica de un buget cuprins între 100.000 şi 500.000 de euro, iar cele medii între 500.000 şi 1.000.000 de euro.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Iaşi 2003 este o organizaţie ne-guvernamentală, non-profit şi fără caracter politic, al cărei venit este destinat în totalitate pres-tării de activităţi şi servicii în folosul agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Iaşi.

Obiectivele Asociaţiei constau în promovarea inovării şi dezvoltarea comunităţii locale de afaceri, consolidarea sistemului economiei de piaţă, promovarea şi apărarea intereselor legitime ale oamenilor de afaceri.

Asociaţia urmăreşte, în primul rând, atragerea de capital în judeţul Iaşi, oferind consiliere în domenii ca: dezvoltarea de produse şi servicii, IT, export, management, resurse umane, proiecte cu finanţare europeană, cooperare internaţională în domeniul afacerilor etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb