Proiectele comune cu fonduri europene - pe agenda şedinţei Guvernului român şi ungar

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 10 septembrie 2008

Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Kinga Goncz, aflată în vizită la Bucureşti pentru pregătirea şedinţei comune din octombrie a guvernelor ungar şi român, a declarat după întâlnirea cu omologul român, Lazăr Comănescu, că trebuie accelerată colaborarea de cele două părţi în vederea accesării fondurilor Uniunii Europene pentru proiecte de colaborare transfrontalieră. Domnia sa a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă: "Accesarea fondurilor UE reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea accelerată a ambelor ţări. Folosirea acestor fonduri va fi posibilă numai dacă cele două guverne colaborează eficient şi dacă există un angajament ferm de ambele părţi. Am constatat realizarea multor paşi concreţi în acest sens, dar este necesară accelerarea acestor demersuri".

Potrivit Agerpres, ministrul Comănescu a afirmat că de la prima reuniune comună a celor două guverne din 2005 s-au realizat deja progrese în multe domenii: "Am conchis că domenii precum dezvoltarea infrastructurii, cooperarea în domeniul mediului, energiei, schimbărilor climatice, cooperarea româno-ungară la nivel UE în domenii precum politica agricolă, politica energetică, politica în materie de mediu sunt domenii care trebuie să se menţină în atenţia noastră în perspectiva viitoarei reuniuni şi după aceea".

Cei doi oficiali au afirmat ""poziţiile aproape identice" ale României şi Ungariei în probleme care ţin de agenda internaţională, Politica de Vecinătate a UE, problematica energetică şi a securităţii în zona Mării Negre, perspectiva europeană a ţărilor din regiunea Balcanilor de Vest. Ministrul Comănescu a mai menţionat de obiectivul României de a adera la spaţiul Schengen la începutul lui 2011, moment în care Ungaria va deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.

Cea de-a patra şedinţă comună de guvern româno-ungară se va desfăşura în acest an în Republica Ungară. Reuniunile inter-guvernamentale anuale reprezintă un cadru eficient de analiză şi dezbatere a proiectelor de interes comun pentru cele două ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb