Proiectul bugetului de stat, contestat de sindicate

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 22 februarie 2021

Liderii celor cinci confederaţii sindicale au anunţat că vor continua protestele împotriva guvernului, deoarece membrii acestora sunt nemulţumiţi de măsurile impuse de Executiv la finalul săptămânii trecute.

Reprezentanţii angajaţilor sunt nemulţumiţi atât de proiectul legii bugetului de stat care a fost trimis Parlamentului de către Cabinetul Cîţu, cât şi de ordonanţa de urgenţă prin care guvernul a îngheţat în 2021 valoarea punctului de pensie, a eliminat voucherele de vacanţă şi a anulat gratuitatea la transportul pe calea ferată oferită studenţilor de fostul Legislativ.

"Măsurile profund anti-sociale, dezinformările repetate în comunicarea publică, sfidarea unor categorii întregi de cetăţeni, îndeosebi dintre cele care au o mai mare nevoie de protecţie în această perioadă, lipsa de dialog şi consultare cu partenerii sociali sunt elementele ce definesc acţiunile guvernului, şi în special ale primului ministru, Florin Cîţu, de la preluarea mandatului. Reprezintă acestea dovada incompetenţei şi neadecvării pentru funcţia pe care o deţine sau sunt semne ale unui potenţial regim nedemocratic şi cu reflexe autoritariste? În ambele cazuri, acestea sunt motive serioase de îngrijorare şi semnale că societatea în ansamblul ei trebuie să aibă o reacţie", se arată într-un comunicat de presă emis de Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa

Liderii Cartel Alfa arată în documentul citat că protestele demarate în urmă cu o lună vor continua şi fac "un apel către toate forţele care susţin democraţia din societatea civilă să se ralieze pentru a sancţiona şi opri aceste abuzuri".

Printre acţiunile de protest ce vor avea loc în aceste zile se numără şi aceea organizată de Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual(FSNPPC). Poliţiştii cer acordarea unor drepturi salariale, actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă, precum şi "eliminarea discriminării poliţiştilor judiciarişti cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică".

Ei vor picheta mâine, între orele 10:00 şi 16:00, în Capitală, 15 sedii ale autorităţilor şi instituţiilor publice printre care se numără Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Ministerul de Interne şi Ministerul Finanţelor Publice.

"Menţinem revendicările anunţate, inclusiv acordarea vocherelor de vacanţă/decontul serviciilor turistice aferente anului curent (anulate de Guvern, prin OUG)", se arată în comunicatul de presă al FSNPPC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb