Proiectul "internet cu fise" a fost abandonat

Ovidiu Vrînceanu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 mai 2007

Proiectul "internet cu fise" a fost abandonat

Băncile nu vor să finanţeze proiectul elaborat de o companie braşoveană

Societatea braşoveană "Xcompany" a proiectat un calculator care să funcţioneze ca un automat. Aparatul poate fi foarte util în cluburi, în baruri sau în hoteluri pentru clienţii care doresc să îşi verifice e-mailul sau să navigheze pe internet şi nu au un laptop şi un telefon cu care să navigheze on-line.

Proiectul a fost abandonat deşi existau comenzi, spune managerul companiei, Rareş Greavu. "Noi am făcut un prototip pe care l-am vândut cu 1.500 de euro, deşi investisem în proiect 10.000 de euro", a arătat Greavu. Prototipul a fost vândut unui hotel de trei stele de pe litoral care şi-a amortizat investiţia în numai două luni, impunând un preţ de 10 lei pentru 15 minute de acces la internet.

100.000 de euro pentru producţia de serie

Compania a încercat să demareze producţia de serie, dar s-a lovit de opoziţiile băncilor care nu au crezut în proiectul firmei braşovene. "Banca ne cerea tot felul de garanţii pentru că este o sumă mare şi în cele din urmă am abandonat proiectul pentru că nu aveam cum să finanţăm o asemenea afacere", spune Greavu. "Aveam aproximativ 20 de comenzi şi sigur ar mai fi apărut şi altele", a mai spus managerul companiei, adăugând că se gândise şi la un sistem de închiriere a locaţiilor în Braşov. "De exemplu, am fi putut închiria locaţii în hoteluri, în cafenele şi baruri, în benzinării, 80% din venituri să ne revină nouă şi 20% celor care ne închiriau locaţia. Afacerea ar fi mers", a mai spus sursa citată. În acest plan, 15 minute de internet ar fi fost vândute cu 5 lei.

Sate virtuale

Una din ţintele proiectului era mediul rural. Proiectul viza achiziţionarea de către primării a câte unui astfel de aparat pe care să îl pună la dispoziţia comunităţii la preţuri mai mici. Un astfel de aparat s-ar putea vinde primăriilor cu 4.000 de lei, iar investiţia ar putea fi recuperată în mai puţin de un an. În acest fel, sătenii ar avea acces mai rapid la informaţii importante, cum ar fi piaţa agricolă etc.

De asemenea, ar fi un mod mai ieftin de comunicare, aparatul fiind dotat cu webcam, cu căşi şi cu microfon, astfel încât să poată face mai uşor dialogul cu cei plecaţi din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb