Proprirea conturilor ROMATSA a fost ridicată

L.I.
Companii / 24 decembrie 2019

Proprirea conturilor ROMATSA a fost ridicată

Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor a confirmat, astăzi, ridicarea, de la Eurocontrol, a popririi pusă pe conturile Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), în contextul în care, potrivit unui comunicat al Ministerului, Viorel Micula a depus o cerere de ridicare a sechestrului instituit asupra regiei.

Fraţii Micula au blocat, în august, conturile ROMATSA din cauza unei datorii de 395 milioane de euro pe care statul român trebuia să le-o achite, iar suma blocată ajungea, la finalul lunii decembrie, la 58 de milioane de euro, informeză G4Media.

Odată cu decizia de azi, activitatea ROMATSA nu mai este, potrivit sursei, în pericol de a-şi pierde dreptul de dirijare a aeronavelor care tranzitează, decolează sau aterizează în ţara noastră. Conform relatării, premierul Ludovic Orban a subliniat că pierderea certificatului de furnizare de servicii aeriene ar fi creat o problemă nu numai naţională, ci şi la nivel european.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce-mi place asta...statul roman executat silit de niste pungasi care au zeci sau sute de milioane datorie la ...stat. E buna, nu? OK. Guvernul a platit asa zisa datorie, da? In secund 2 as declansa jihadul si le-as lua la control toate afacerile si manariile, dar ce crezi? Crezi ca se va intampla asta? Nu! Bugetul de stat va suporta violul pe banii nostri, ai contribuabililor.

    Nu credeti ca a fost o intelegere intre fratii Micula si actualul guvern? Titlul executoriu care reprezenta creantele fratilor Micula asupra Statului Roman este din anul 2013, iar poprirea conturilor ROMANTSA din luna august 2019 fusese suspendata de catre instanta de judecata, deci activitatea tertului poprit se putea desfasura nestingherit, cel putin pana anul viitor, insa plata acestui titlu executoriu in aceasta luna a contribuit decisiv la cresterea deficitului bugetar pe anul 2019. Aceasta plata , impreuna cu plata rachetelor "Patriot", care, deasemenea, putea fi amanata pana anul viitor, a condus la cresterea deficitului bugetar de la 2,8 cat era la 1 noiembrie 2019, la peste 4%. In plus, Guvernul avea la dispozitie OG 22/2002, care ii permitea sa esaloneze aceasta plata, asa cum procedeaza cu cei cateva mii de alti creditori ai Statului Roman, ale caror plati sunt amanate de peste 10-15 ani. De ce cred ca a fost o intelegere? Nu ma pronunt..., va las pe dvs. sa judecati, dar cred ca este usor de subinteles....

    1. Corect ce spuneti. Statul Roman este debitorul catorva mii de fosti investitori FNI, care poseda titluri executorii de aprox. 37 milioane lei, insa din anul 2008 nu au mai efectuat nicio plata, desi toate guvernele au promis organismelor internationale (FMI, Banca Mondiala, etc.) ca vor efectua platile catre acesti creditori. Deasemenea intr-o cauza solutionata de CEDO in 2013 la cererea d-nei ANA ALBERT + 361 creditori FNI din Brasov, Guvernul in interventia sa a declarat ca incetarea plailor este temporara, iar platile vor fi reluate in cel mai scurt timp, ceea ce a contribuit la clsarea cauzei de catre instanta europeana in baza promisiunilor Guvernului de la acea data. Cunosc bine situatia si informez cititorii ca nici in ziua de azi nu au fost reluate platile, desi exista titluri executorii valabile, iar conturile poprite de acesti creditori functioneaza nestingherit ca si cum nu ar fi blocate.

      De ce pentru unii muma, iar pentru altii ciuma? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb