Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor a confirmat, astăzi, ridicarea, de la Eurocontrol, a popririi pusă pe conturile Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), în contextul în care, potrivit unui comunicat al Ministerului, Viorel Micula a depus o cerere de ridicare a sechestrului instituit asupra regiei.
Fraţii Micula au blocat, în august, conturile ROMATSA din cauza unei datorii de 395 milioane de euro pe care statul român trebuia să le-o achite, iar suma blocată ajungea, la finalul lunii decembrie, la 58 de milioane de euro, informeză G4Media.
Odată cu decizia de azi, activitatea ROMATSA nu mai este, potrivit sursei, în pericol de a-şi pierde dreptul de dirijare a aeronavelor care tranzitează, decolează sau aterizează în ţara noastră. Conform relatării, premierul Ludovic Orban a subliniat că pierderea certificatului de furnizare de servicii aeriene ar fi creat o problemă nu numai naţională, ci şi la nivel european.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.12.2019, 17:44)
Ce-mi place asta...statul roman executat silit de niste pungasi care au zeci sau sute de milioane datorie la ...stat. E buna, nu? OK. Guvernul a platit asa zisa datorie, da? In secund 2 as declansa jihadul si le-as lua la control toate afacerile si manariile, dar ce crezi? Crezi ca se va intampla asta? Nu! Bugetul de stat va suporta violul pe banii nostri, ai contribuabililor.
2. fără titlu
(mesaj trimis de Petre în data de 24.12.2019, 19:25)
Nu credeti ca a fost o intelegere intre fratii Micula si actualul guvern? Titlul executoriu care reprezenta creantele fratilor Micula asupra Statului Roman este din anul 2013, iar poprirea conturilor ROMANTSA din luna august 2019 fusese suspendata de catre instanta de judecata, deci activitatea tertului poprit se putea desfasura nestingherit, cel putin pana anul viitor, insa plata acestui titlu executoriu in aceasta luna a contribuit decisiv la cresterea deficitului bugetar pe anul 2019. Aceasta plata , impreuna cu plata rachetelor "Patriot", care, deasemenea, putea fi amanata pana anul viitor, a condus la cresterea deficitului bugetar de la 2,8 cat era la 1 noiembrie 2019, la peste 4%. In plus, Guvernul avea la dispozitie OG 22/2002, care ii permitea sa esaloneze aceasta plata, asa cum procedeaza cu cei cateva mii de alti creditori ai Statului Roman, ale caror plati sunt amanate de peste 10-15 ani. De ce cred ca a fost o intelegere? Nu ma pronunt..., va las pe dvs. sa judecati, dar cred ca este usor de subinteles....
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Miclea în data de 24.12.2019, 19:45)
Corect ce spuneti. Statul Roman este debitorul catorva mii de fosti investitori FNI, care poseda titluri executorii de aprox. 37 milioane lei, insa din anul 2008 nu au mai efectuat nicio plata, desi toate guvernele au promis organismelor internationale (FMI, Banca Mondiala, etc.) ca vor efectua platile catre acesti creditori. Deasemenea intr-o cauza solutionata de CEDO in 2013 la cererea d-nei ANA ALBERT + 361 creditori FNI din Brasov, Guvernul in interventia sa a declarat ca incetarea plailor este temporara, iar platile vor fi reluate in cel mai scurt timp, ceea ce a contribuit la clsarea cauzei de catre instanta europeana in baza promisiunilor Guvernului de la acea data. Cunosc bine situatia si informez cititorii ca nici in ziua de azi nu au fost reluate platile, desi exista titluri executorii valabile, iar conturile poprite de acesti creditori functioneaza nestingherit ca si cum nu ar fi blocate.
De ce pentru unii muma, iar pentru altii ciuma?