Propunere inedită: sezonul NBA să se încheie la ...hotel

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 4 mai 2020

Propunere inedită: sezonul NBA să se încheie la ...hotel

Eforturile pentru reluarea competiţiilor sportive atrag un şir de propuneri inedite. Unele pot fi luate în calcul, altele sunt pure fantezii. Grupul hotelier şi de cazinouri MGM Resorts International a propus ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) să-şi încheie sezonul, întrerupt din cauza coronavirusului, în infrastructurile sale din Las Vegas. Conform acestui proiect, jucătorii, familiile lor şi personalul necesar ar urma să fie cazate în zone plasate în carantină în hotelurile MGM din Las Vegas Strip, unde ar putea disputa meciuri şi s-ar putea antrena. MGM, care deţine 13 hoteluri în Las Vegas, va transforma 24 de centre de convenţie în săli de baschet. Conform ESPN, NBA studiază un proiect similar într-o zonă de carantină din Orlando (Florida), în hoteluri şi săli care aparţin Disney World. Concret, 30 de echipe ar fi vizate dacă NBA va relua sezonul regulat din faza în care l-a întrerupt, sau 16 dacă decizia se va lua cu intrarea direct în faza playoff. Campionatul a fost suspendat până la noi ordine pe data de 11 martie. Preşedinţii celor 30 de francize din NBA susţin unanim "intenţia de a încheia sezonul", a afirmat un reprezentant al clubului San Antonio Spurs, R.C. Buford. În aşteptare, o primă etapă spre o revenire foarte progresivă la baschet ar putea avea loc vineri. La această dată, anumite francize ar putea primi acordul NBA pentru a redeschide centrele lor de antrenament. Deocamdată, doar patru jucători odată vor fi autorizaţi să folosească instalaţiile cluburilor şi doar pentru şedinţe individuale de pregătire.

Până la "noi ordine" sunt aşteptate şi alte propuneri.

Peste un ocean, ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care deţine şi portofoliul Ministerului Sporturilor, s-a declarat în favoarea reluării campionatului de fotbal: "Consider că programul propus de Liga Germană de Fotbal este plauzibil şi susţin o reluare a meciurilor în luna mai". Campionatul german a fost întrerupt după 25 de etape jucate din 34. Liga germană (DFL) pledează pentru reluarea meciurilor fără spectatori, la jumătatea lunii mai. În cazul reluării partidelor, Bundesliga va fi primul campionat european important care va face acest pas. Opinia lui Horst Seehofer, care joacă un rol esenţial în guvern în această problemă, având în vedere cele două portofolii pentru care este responsabil, a subliniat totuşi că echipele şi jucătorii ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii şi nu vor avea dreptul la niciun privilegiu. Cancelarul Angela Merkel a anunţat că decizia privind reluarea campionatului în Germania va fi luată la 6 mai. Cele 36 de cluburi din primele două ligi germane au început, săptămâna trecută, testarea jucătorilor pentru virsusul Sars-CoV-2. Fotbaliştii se antrenează deja, dar cu măsuri stricte de sercuritate pentru a împiedica răspândirea coronavirsului.

Pe de altă parte, finala Cupei Angliei ar putea avea loc la 5 sau 8 august, potrivit Proiectului Restart de reluare a competiţiilor de fotbal la care lucrează federaţia, liga şi cluburile. Din cauza pandemiei de coronavirus, Cupa Angliei a fost întreruptă înaintea fazei sferturilor de finală. Conform Proiectului Restart, toate meciurile, inclusiv semifinalele şi finala, ar urma să se joace pe Stadionul Wembley din Londra. Daily Mail a precizat că agenţia IMG, care a negociat o parte de 575 de milioane de lire sterline din contractul de 820 de milioane pentru drepturile TV ale Cupei Angliei cu difuzorii străini, a reţinut o plată aferentă sferturilor de finală, deoarece niciuna dintre cele patru partide nu a avut loc aşa cum era programat. Cu toate acestea, în cazul în care Cupa Angliei se va disputa, FA ar putea totuşi să obţină cea mai mare parte a banilor din cedarea drepturilor TV. Preşedintele executiv al Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), Mark Bullingham, a estimat la 100 de milioane de lire sterline pierderile forului cauzate de pandemia de coronavirus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb