Proteste in Israel: "Poporul evreu a aşteptat 2.000 de ani să aibă un stat şi nu îl vom pierde din cauza unui grup de fanatici"

M.S.
Internaţional / 4 iunie 2023

Proteste in Israel: "Poporul evreu a aşteptat 2.000 de ani să aibă un stat şi nu îl vom pierde din cauza unui grup de fanatici"

În ciuda suspendării planului său judiciar, care a fost anunţata în martie de prim-ministrul Netanyahu, protestele israelienilor împotriva lui continuă pentru a 22-a săptămână, conform cu media israeliană.

Zeci de mii de oameni s-au adunat în Tel Aviv şi alte oraşe israeliene, manifestând împotriva propunerilor de restructurare judiciară ale guvernului. Protestatarii susţin că vor rămâne mobilizaţi şi că nu vor permite adoptarea legilor pe ascuns. Planul lui Netanyahu, susţinut de o coaliţie guvernamentală formată din partidul Likud şi aliaţi de dreapta extremă şi ultraortodocşi, este criticat de opoziţie pentru posibilitatea de a acorda guvernului putere nelimitată şi de a submina drepturile civile şi minorităţilor.

"Pentru noi este important să eliminăm posibilitatea ca Israelul să devină o dictatură", a declarat Arnon Oshri, un fermier în vârstă de 66 de ani, pentru agenţia de ştiri AFP, continuand: "Acest guvern corupt este plin de infractori care degradează ţara noastră la nivelul unei ţări din lumea a treia", a spus el.

Protestele continuă în ciuda negocierilor în curs dintre guvern şi opoziţie pentru găsirea unui compromis. Protestatarii afirmă că "Poporul evreu a aşteptat 2.000 de ani să aibă un stat şi nu îl vom pierde din cauza unui grup de fanatici."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb