"Provit 2001" şi-a extins aria de distribuţie

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Companii / 6 decembrie 2004

SC "Provit 2001" SRL a fost înfiinţată de domnul Vasile Pruncu, în decembrie 2001, av~nd ca obiect de activitate prelucrarea şi distribuţia cărnii de pasăre. Materia primă, carnea de pasăre, este achiziţionată de la "Avicola" Călăraşi. Aceasta livrează către "Provit 2001" întreaga cantitate de carne de pasăre tranşată şi prelucrată de firmă.

În municipiul Bucureşti, firma "Provit" aprovizionează cu carne de pasăre zeci de comercianţi: unităţi specializate mici, medii sau mari, marketuri şi supermarketuri. Tot în capitală livrează produse la grădiniţe, unităţi speciale de învăţămînt, angro-uri cu specific alimentar, piaţă de gros Bucureşti. În ultimul an, firmei "Provit 2001" i-au solicitat marfă şi comercianţi din Alexandria, Focşani şi Giurgiu. În aceste oraşe, carnea de pasăre tranşată se trans-portă în stare congelată, spre deosebire de municipiul Bucureşti, unde consumul a devenit preponderent de produs refrigerat.

Directorul general al "Provit" acordă o notă bună comercianţilor, care, şi datorită concurenţei, au creat condiţii stricte de depozitare a produselor şi de prezentare (vitrine frigorifice, camere frigorifice, respectînd vecinătăţile de produs, conform legislaţiei). Domnul Pruncu recunoaşte că aceşti comercianţi au contribuit semnificativ la creşterea vînzărilor firmei "Provit 2001", creştere înregistrată constant din anul înfiinţării şi pînă în prezent.

"Provit 2001" livrează 19 sortimente de carne de pasăre: pui griller, piept dezosat, piept cu os, pulpe cu os, pulpe superioare şi inferioare, aripi de pui, ficat de pui, pipote etc. Conducerea firmei a constatat că preferinţele consumatorilor se îndreaptă către anumite sortimente, cum sînt ficăţeii, aripile şi pulpele superioare.

Domnul Pruncu ne-a declarat: "Capacitatea de tranşare a firmei este de 15 tone/zi, variabilă în funcţie de cererea pieţei. Fiind vorba de produs proaspăt, acesta este abatorizat dimineaţa la Călăraşi şi transportat cu maşinile izoterme ale firmei noastre la Bucureşti. În timpul după-amiezii, tranşarea şi ambalarea este făcută de cei 24 de lucrători ai firmei. Produsele tranşate şi ambalate sînt depozitate, în funcţie de destinaţie, în camerele de refrigerare sau în tunelul de congelare. A doua zi, la orele 5.00, marfa este distribuită la toţi clienţii noştri, cu maşinile autorizate ale firmei".

Cifra de afaceri realizată de "Provit 2001" în perioada ianuarie-octombrie 2004 a fost de 40 de miliarde de lei, însă aceasta nu va mai creşte foarte mult, deoarece consumul de pasăre este redus întrucît a început postul Crăciunului, care va fi urmat de sezonul tăierii porcilor.

Pentru anul 2005, domnul Pruncu a programat dezvoltarea semnificativă a activităţii firmei. Domnia sa se bazează pe faptul că firma a scăpat de "povara" chiriei pe care a plătit-o pentru spaţiul de 465 mp pînă în luna noiembrie 2004, şi pe sentimentul de siguranţă că tot ce va investi va rămîne în proprietatea "Provit". Primul pas al dezvoltării va fi modernizarea întregului spaţiu (montarea unui filtru vestiar, a perdelelor de aer etc.), urmat de amenajarea şi dotarea cu utilaje a unei secţii de prelucrare superioară a cărnii de pui. Astfel, "Provit" va oferi clienţilor noi produse: pastramă de pui, piept de pui afumat, pui cu diverse condimente etc. Domnul Pruncu consideră că planurile sale sînt realiste, mai ales că va reinvesti profitul realizat, aşa cum a procedat şi pînă acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb