PRŞEDINŢIA G7:  Atacurile ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina constituie crime de război

F.D.
Internaţional / 29 noiembrie 2022

Atacurile ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina constituie crime de război

Germania, care asigură preşedinţia G7, a calificat marţi drept "crime de război" distrugerile "sistematice" de infrastructuri energetice comise de Rusia în Ucraina şi a îndemnat ca acestea să nu rămână nepedepsite, informează AFP, potrivit Agerpres.

Atacurile actuale ţintite împotriva aprovizionării cu electricitate şi căldură, "pentru a lăsa oamenii în apartamentele lor în timpul unei ierni în care temperaturile ar putea coborî la - 30 de grade Celsius sunt o crimă de război teribilă", a declarat ministrul german al justiţiei, Marco Buschmann, după o reuniune cu omologii săi din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7).

Actualele evenimente din Ucraina întăresc "responsabilitatea noastră de a coopera mult mai strâns în domeniul luptei împotriva crimelor de război", a precizat ministrul, adăugând că acesta constituie motivul respectivei reuniuni, prima de acest gen, potrivit lui, între miniştrii de justiţie ai marilor puteri din G7.

"Acesta este un mesaj clar către lume: criminalii de război nu trebuie şi nu se pot simţi în siguranţă oriunde s-ar afla ei", a insistat el. "Nicio crimă de război nu trebuie să rămână nepedepsită", a mai declarat responsabilul german, a cărui ţară prezidează G7 până la sfârşitul acestui an.

Invitat la această reuniune, Procurorul General al Ucrainei, Andrii Kostin, a reiterat la rândul său apelul responsabililor ucraineni care doresc înfiinţarea unui tribunal special pentru judecarea crimelor comise de Rusia de la declanşarea invaziei sale asupra Ucrainei, în urmă cu nouă luni.

Autorităţile ucrainene au înregistrat până acum circa 50.000 de cazuri de presupuse crime de război, a amintit Buschmann.

Recent, Franţa a făcut declaraţii similare, după lovituri ruse masive împotriva infrastructurilor energetice de săptămâna trecută în mai multe oraşe, inclusiv în capitala ucraineană Kiev.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a apreciat pe Twitter că "orice lovitură împotriva unor infrastructuri civile constituie o crimă de război şi nu poate rămâne nepedepsită".

Termenul de "crime de război" a fost de asemenea folosit de Uniunea Europeană şi de ONU în octombrie, după atacuri ruse similare.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Inr-adevar ce face rusia in ucraina este o perpetua crima de razboi . Putin impruna cu toti borfasii care il sustin trebuie judecati si pedepsiti.

    1. Ce prostii spui.

      Rusule, rusule, nu ti-ar fi rusine sa critici pe altii!

      E usor sa-i faci pe altii "rusi", atunci cand esti un "idiot util" al Vestului! Macar iti arunca aia niste verzisori/euroi sau o faci din pura convingere?

    ce prostie

    1. Au facut rusii cand au atacat Ucraina, Europa si lumea intreaga. Vor plati pentru asta si pentru faptul ca ne-au furat Tezaurul!

    In loc sa ascultam sau sa citim despre ce crede ticalosia de la sefia curenta a prostilor G7 ai planetei, mai bine am citi interviul dat de Merkel ca sa aflam cauzele razboiului.

    Tarile baltice, Polonia, Olanda s-au opus categoric initiativei lui Merkel din 2021 a unui format exclusiv european care sa discute cu rusii problema ucrainiana. Ea a vazut ca situatia se deteriora din 2021. Si, pentru prostii pro-nato, nu era vorba de ofensiva ruseasca, ci de acumularea de forte militare ucrainiene gata de atac in Donbas dar si bombardamentele asurpa Donbas.

    Merkel regreta ca nu a putut implementa acel proiect de negocieri. NATO si SUA au reusit sa provoace un razboi in Europa. Pe care Rusia il castiga, dar intr-un interval mai lung decat a crezut initial. 

    1. O iubesti pe Merkel pentru ca a dat Rusiei tot ce a dorit, doar sa aiba Germania gaze ieftine si sa le poata vinde mai departe scump.

      Merkel a girat pierderea teritoriilor ucrainiene din 2014. 

      Daca nu se pensiona Merkel, toata Europa de est ar fi fost anexata Rusiei.

      Sa ne dea Rusia, Moldova si tezaurul, ca ei le-au luat pe ambele. 

      Ce sa faci cu tezaurul? Sa'l duca Manole la Londra? Sta foarte bine conservat la Moskowa.

      la furat acum ii zice conservat in limba ruso troleasca?

      La donat liberalul Bratianu tarului dictator.

      L'a*

      istoria dupa manualele rusesti?

    Cand bestiile astea sangeroase occidentale au ras de fatza pamantului, state ca Vietnam, Somalia, Irak, Afghanistan, Serbia, Libia, nu avea nimeni voie sa le spuna ca sunt crime de razboi, dar acum cand Rusia se apara, atacand preventiv, pt ca NATO "cea defensiva" a ajuns cu arme si bagaje la frontierele ei, asta constituie crime de razboi! Intotdeauna satanele astea din Vest au folosit 2 masuri: una pt ele, iar cealalta pt cei care nu erau in aceeasi barca cu ele!

    Nu există ipocriți mai mari ca păcălicii ăștia de la G7: dar ei când bombardau centralele energetice din Serbia sau Iraq nu era crimă de război?? Sau aia nu mai conta?

    1. Corect, mari ipocriti, in Serbia cele mai mari geruri vin in lunile mai-iunie, Milioane de sarbi, de fapt toti sarbii, au murit congelati in case, cine se aventureaza prin acest tinut ramas al nimanui o mai intalneste doar pe Craiasa Zapezii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb