PSD nu vrea demisia ministrului justiţiei

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 20 februarie 2004

Oficiali ai PSD anunţă că nu vor renunţa la ministrul jus-tiţiei, Rodica Stănoiu, deşi, de trei ani, oficialii europeni atrag atenţia că reforma justiţiei trenează. "Reforma justiţiei este un proces îndelungat, care a început şi va mai continua cîţiva ani", a afirmat ieri, în cadrul conferinţei de presă a PSD, vicepreşedintele partidului de guvernămînt, Viorel Hrebenciuc. Domnia sa consideră că Rodica Stănoiu nu e responsabilă pentru tot ceea ce se întîmplă în jus-tiţia din România. "Nu tot ce se întîmplă în justiţie e rău. Trebuie regîndite atribuţiile minis-trului justiţiei, ale Parchetului, ale Consiliului Suprem al Magis-traturii, pentru eliminarea sus-piciunilor de intervenţie politică în actul judiciar", a explicat Hrebenciuc, răspunzînd semnalului lansat de parlamentarii europeni privind intervenţia politicului în justiţie.

Întrebat, dacă Rodica Stănoiu trebuie sau nu să îşi dea demisia, vicepreşedintele PSD a refuzat, "din colegialitate", să se pronunţe. "Stănoiu are o vină, că nu a reuşit să se facă înţeleasă şi să comunice mai bine în ce constă reforma în justiţie şi cum evoluează aceasta ", a spus liderul PSD.

Hrebenciuc a amintit că legea reorganizării judiciare se află deja în Parlament. "Nu cred că schimbarea doamnei Stănoiu ar fi o soluţie, acum cînd ne aflăm la finalul negocierilor la capitolul 24 privind justiţia. Doamna Stănoiu trebuie să fie mai atentă la implementarea acestor măsuri de reformă", a afirmat Hrebenciuc.

Reamintim că acuzaţiile la adresa ministrului justiţiei au venit atît din partea presei şi a opoziţiei, cît şi din interiorul PSD. Acuzaţiile au vizat lipsa de reformă din sistemul judecătoresc şi implicarea politicului în actul judiciar. Chiar şi viitorul cancelar al Guvernului, Alin Teodorescu, a acuzat lipsa de reformă în domeniul justiţiei. În replică, doamna Stănoiu a declarat că justiţia română este la nivelul celei europene.

Viorel Hrebenciuc a mai arătat că în urma semnalului tras de parlamentarii europeni, Guvernul va lua noi măsuri de combatere a corupţiei prin adoptarea unor noi acte legislative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb