PSD: "Premierul Cîţu dezinformează populaţia cu privire la aşa-zisa creştere a salariului mediu din România"

S.B.
Politică / 22 iulie 2021

"Premierul Cîţu dezinformează populaţia cu privire la aşa-zisa creştere a salariului mediu din România"

PSD denunţă dezinformarea făcută, în cunoştinţă de cauză, de către premierul Florin Cîţu cu privire la aşa-zisa creştere a salariului mediului pe economie, în baza căreia acesta proclamă o falsă îmbunătăţire a nivelului de trai din România, arată un comunicat de presă al partidului, informează news.ro.

"Acest fals grosolan este de altfel constatat cu ochiul liber de fiecare român atunci când se uită în portofel după ce achită cheltuielile necesare pentru traiul curent. În realitate, Institutul Naţional de Statistică a subliniat că datele raportate cu privire la evoluţia câştigului salarial din România au fost afectate "în contextul situaţiei cauzate de pandemia COVID-19", iar "datele statistice infra-anuale, operative, pot prezenta un grad de fiabilitate, acurateţe, completitudine şi comparabilitate mai redus". În acest sens, INS subliniază că «în câştigul salarial mediu lunar sunt cuprinse şi sumele plătite salariaţilor pentru şomajul tehnic»", potrivit comunicatului de presă al PSD.

Altfel spus, Cîţu se laudă cu o creştere a salariului mediu prin raportare la indemnizaţia de şomaj tehnic care s-a acordat anul trecut în timpul stării de urgenţă şi care reprezenta doar 75% din salariul de bază, mai indică sursa citată.

"Prin urmare, dacă se face abstracţie de această diferenţă de 25 de puncte procentuale, care a existat anul trecut, în cazul salariaţilor care au fost nevoiţi să intre în şomaj tehnic din cauza pandemiei, s-ar observa că evoluţia reală a salariilor din România a avut un parcurs negativ, iar veniturile românilor au rămas cu mult în urma inflaţiei galopante provocată de guvernarea Cîţu", conchide sursa amintită.

Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei, a afirmat prim-ministrul Florin Cîţu, care a precizat "ca să înţeleagă şi PSD-iştii", că aşa creşte puterea de cumpărare.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. dragilor,

    nu inteleg la voi un lucru elementar: 

    cand criticati de ce nu veniti cu cifre/exemple concrete

    altfel suna a injuratura doar de dragul injuraturii 

    "Salariul mediu net pe economie a crescut cu 8,4% în decembrie 2020 versus decembrie 2019: cinci sectoare ale economiei au pierdut la salariu în pandemie" - sursa: ZF

    Inflatia in 2020 a fost 2.1%, deci salariul mediu net a CRESCUT in 2020 in termeni reali fata de 2019 cu ~6.3% 

    Cresterea din 2021 despre care vorbeste Citu, asadar se raporteaza la o baza crescuta in 2020 si nu scazuta (per ansamblu) asa cum afirma PSD. Deci Citu are dreptate.  

    Este insa posibil sa avem o anomalie statistica, numarul celor scosi in somaj in 2020 sa fi fost preponderent in randul celor cu salarii foarte mici, astfel incat media celor ramasi sa se fi imbunatatit. 

    1. Caterinca mare sa zici ca/citu are dreptate. Citu bate campii mereu. 2 oameni mananca cate 2 mere iar alti 2 oameni nu mananca niciun mar. Ca medie, fiecare din cei 4 mananca cate un mar. Unul are 4 copii, altul nu are copii. In medie, fiecare are 2 copii. Daca ii scoti pe astia din cifre, nu stiu sa treaca strada.

      da, exact. asa se calculeaza o medie. iar statisticile in general lucreaza cu medii. eu am venit cu cifre, tu cu judecati de valoare. daca ar putea fi calculata o mediana si presupunerea mea - anomalia statistica - ar fi corecta, rezultatul ar fi si mai favorabil lui Citu. te indemn sa rescrii tu teoria din jurul relevantei mediei

      Nu ma pot ocupa de asa ceva. Nici nu ma pricep si am altele mai serioase de facut. Daca esti in grupa celor cu mere (din exemplu) iti poti permite sa faci caterinca cu statistici si mediane. Daca esti din grupa celor care nu au dar vin niste ametiti si iti spun ca de fapt ai, tragi singur concluzia.

      Poate se vede cresterea la voi astia care i pupati in c.r pe citu ,la noi se vad doar cresteri de preturi,utilitati si....

      dar in ce domenia nu dezinformeaza?nu mai carcotiti atata pentru ca sustinatorii lui nu mai prididesc sa va contrazica,sunt si ei oameni,ce dracu.

    venitul:

    - minim 

    -mediu 

    - mare 

    etc 

    Se calculeaza in termeni reali in Grame Aur, Metri Patrati, Rata Procentuala Din Datorie Credit Imobiliar, Cosuri Cumparaturi, Plinuri Benzina / Motorina, Energie Electrica / Gaze, salt procentual impozite, salt procentual cos total de consum (total adica: gaze, curent, taxe, impozite, accize, cos cumparaturi, recreatie, rata la banca, etc). 

    Cel mai bine si cel mai corect; istoric venitul a fost calculat in sistem financiar in grame aur sau metri patrati locuinta! 

    Gramele de air vor demonstra ciclic, istoric cum fluctueaza in termeni reali venitul in paralel cu salturile procentuale din cosul total de consum / trai. 

    Bancile centrale si guvenele nu au inventat inca mecanism de ascundere a acestei expresii istorice. 

    Sa nu uitam ca in Romania venitul exprimat in grame aur atingea maxim prin 1970-1980 si cv ca pe urma sa atinga iar baza minima prin 1990 si cv spre 2000 ca apoi iar sa creasca. 

    Va recomand sa calculati expresia venitului nominal (pe tara sau judete) in grame aur si o sa observati fara echivoc urcarile si caderile (prabusirile) puterii de cumparare in termeni reali. 

    PS: cotatia inversata istorica a aurului este egala cu devalorizarea masei monetare ce circula in piata ca pondere fara contrapartida in bunuri si servicii; ramand ca cele existente sa preia diferenta nominala in pret in crestere sau in descrestere daca exista concurenta reala la acel bun sau serviciu. 

    Govul nu doreste concurenta in termeni reali ci monopol caci poate creste masa monetara in sistem, iar masa monetara in crestere mai mare ca bunurile si serviciile tranzactionate (procentual) se intor in sistem sa stinga cote trecute de datorii si sa creeze ale datorii la alte cotatii viitoare crescute in termeni nominali. 

    Din acest joc vor pierde ISTORIC cei cu venituri FIXE (angajati / salariati) caci firmele nu pot sa preia / transfere socul masei monetare (in plus sau in minus) circulata in totalul sistem economic. 

    Inca o observatie istorica: 

    - cand ponderea populatiei productive creste intr-un sistem economic (circuit) se va pune mereu presiuni asimetrice in: pret bunuri de consum perisabile in CRESTERE si pret servicii / venituri castigate in stagnare sau scadere. (este un punct de inflexiune in ciclu ce da istoric soc in exponentialitate somaj). 

    Somajul se propaga simultan cu stagnarea / scaderea veniturilor in termeni reali; chiar daca inaintea propagarii somajului venitul in termeni reali a fost sus ... el imediat incepe sa faca inflexiune in termeni reali... Aceasta inflexiune se propaga defazat in piata si va rezulta asimetrii socio-exonomice in efecte de avutie in unele cadrane si efecte de saracire accelerata in alte cadrane. 

    Se va observa istoric asimetriile pietei cat si liniaritatile in: vestimentatie (ca pondere in societate) invechita - noua; autorurisme; active imobiliare (stare structurala si aparenta); infrastructura pe zone; serviciile de stat teritoriale (punctele de anaf, impozite, etc ... modul in care arata structural si aparent). 

    PS: atat timp cat datoria unei natii creste cu atat mai mult, pe trend istoric, puterea reala este furata a ponderei din societate (muncitorimea) si directionata catre cei ce stiu sa formeze etc capitaluri / stocuri / active. 

    Cand ponderea datoriei se tranteste atunci clasele sociale se vor apropia iar ca nivel de trai. Caci datoria natiei se tranteste ca pondere doar cand se propaga inflatie nominala circulata in bunuri de consum cu rata accelerata de dizolvare. Facand praf veniturile celor se bazeaza pe salarii!!! 

    Cei ce detin active in asemena “panici” sting sau multiplica cu levier. 

    Muncitorimea nu are alt levier mai bun ca “mintea carca si mana”; chinuindu-se sa ceara mariri de venit sau sa isi caute de munca. 

    Comparati pe trend si bunurile tranzactionate con vertite in aur in raport cu veniturile con vertite in aur! 

    Veti patrunde in lumea ciclurilor si observarilor trendurilor istorice; chiar daca govul si banca centrala incearca sa le tina ascuns de public. 

    Obs: ponderea populatiei nou nascute va fura prin consum puterea viitoare si prezenta a bunicilor si a parintilor lor. 

    Ajutand parintii sa stinga datoriile in nominal in timp ce consumul copiilor pornpropaga inflatie masa monetara circulata in stocuri cu rata accelerata de dizolvare. Cand stocurile se dizolva masa monetar ramasa va circula in crestere si va regla randamentele 

    nominale in sistem. 

    Bunicii vor iesii din joc odata cu pensia (ce ramane stagnata sau descreste in termeni reali ca putere de cumparare pana spre aproape de decesul lor) in timp ce venitul nominal in crestere al copiilor lor va prelua datoria natiei si datoria activelor. 

    Cand batranii ca pondere in economie lipsesc atunci productivitatea natiei este maxima si datoria nominala va atinge minime simultan cu inflatie de masa monetara circulata in piata (inflatie sau hiperinflatie). 

    Dupa acest soc sever ponderea populatie incepe sa tinda spre pensionare, noua moneda adoptata le mai ofera un ultim ragaz de a face exit frumos la active financiare ca pondere in piata fara datorii in sistem. 

    Pss: este un joc lung ce se repeta pe 80-90-100 de ani!!! 

    El se vede de la DUMNEZEU atunci cand sunt puse datele in grafice! 

    Cand a mai atins in sistem nominal circulat (sau forma de bani circulat) 1 la 1 cu grame aur? Ala reprezinta resetul monetar! Doar ca inaintea lui cade iatoric un reset politic si / sau militar! 

    Caci dupa o panica si haos sever ciclurile monetare se inverseaza in timp ce populatia este prinsa ca pondere cu nivelul de trai foarte mizer! 

    semnat comenturi “cretine” 

    1. Obs: nu veniturile crrsc ca pondere in termeni reali pe trendul istoric!!!

      Ci ponderea etc forme de stocuri / bunuri / servicii cresc ca pondere pe trendul lung oferind iluzia puterii venitului in timp ce in termeni nominali in crestere se intoarce in sistem sa stinga datoria sau sa faca alta datorie! 

      Cand bunurile si serviciile se prabusesc ca pondere in piete, randamentele reale se prabusesc, formele de achitare datorie prin propagare inflatie in masa monetara circulata cresc! pana se uzeaza increderea in nominalul circulat (bani / credit) politic si economic. 

      semnat comenturi “cretine” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb